Hlavní obsah

Znojmo letos upraví park Kolonka. Bude sloužit odpočinku

Ilustrační foto.

Reklama

Znojmo letos za 35 milionů korun upraví park Kolonka. Místní získají plochu, která jim bude sloužit k odpočinku mnohem lépe než dosavadní prostor.

Článek

Vzniknou zde nové cesty, budou vysázené stromy a keře a také vodní prvky, kde si budou moct hrát děti. Podle mluvčí Znojma Soni Bystřické předá město staveniště poslední den v lednu a s pracemi se začne, jakmile bude příhodné počasí. Řekla to ČTK. Hotovo má být v září.

Park je v severní části města ve vnitrobloku mezi ulicemi Pražská, Slovenská a Jugoslávska. „Nejprve se začne se stavebními pracemi, tedy s instalací vodních technologií a vodních prvků, s cestami a instalací mobiliáře. Až v závěru zajistí Městská zeleň výsadbu,“ popsala plánovaný průběh prací Bystřická. Snahou města bylo vytvořit park takový, aby měli lidé důvod se v něm scházet a pobývat. Dnes jej tvoří akorát trávník, několik stromů či keřů a rozbité cesty. První změnu prodělal park přes šest lety, kdy v malé části přibylo workoutové hřiště, které umožňuje dětem i dospělým cvičit.

V parku přibudou lavičky, nové stromy a největší dětskou atrakcí budou vodní prvky. Bude je tvořit 16 pramínkových trysek zabudovaných do dlažby a v pravidelných intervalech z nich bude tryskat voda až do výšky dvou metrů, která bude v systému cirkulovat.

Město věnuje parkům poměrně velkou pozornost. V minulém desetiletí se postupně obnovoval celý Městský park a poměrně nedávno také Jubilejní park.

Reklama

Doporučované