Hlavní obsah

Cheb dokončil cyklostezku do německého Waldsassenu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Cheb dokončil poslední část cyklostezky do německého Waldsassenu. I když šlo jen asi o kilometr trasy, prodražilo ho mimoúrovňové křížení se silnicí na Podhrad. Celkové náklady včetně přeložky tak vyšly skoro na 30 milionů korun.

Článek

„Jde o něco více než jeden kilometr a poslední chybějící úsek mezi Chebem a Waldsassenem. Takže jsme navázali přímé přeshraniční spojení mezi těmito městy. Byly to vlastně dvě stavby, samotná cyklostezka a její těleso, ale byla s tím spojena i přeložka silnice v lokalitě U Kočího. Takže kvůli této přeložce, která stála asi polovinu nákladů, se náklady dostaly až ke 30 milionům korun,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Poblíž křižovatky U Kočího se původně silnice a cyklostezka křížily. To bylo ale nebezpečné, a tak i dopravní inspektorát při přípravě stavby zpevněného úseku striktně požadoval mimoúrovňové křížení obou komunikací.

Samotná cyklostezka stála 13,3 milionu korun. Součástí stavebních prací bylo vybudování asfaltové cyklostezky široké tři metry, štěrkové cesty pro příjezd zahrádkářů a svoz odpadu. Na začátku cyklostezky bylo vybudováno parkoviště pro 22 automobilů.

Takzvaná Valdštejnova cyklostezka vedoucí z okraje Chebu do Waldsassenu se budovala asi 20 let po jednotlivých úsecích. Měří asi sedm kilometrů, částečně vede i po tělese bývalé železniční trati.

Reklama

Související témata:

Doporučované