Hlavní obsah

Karlovy Vary chtějí letos upravit Náplavku na břehu Ohře

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Karlovy Vary chtějí letos upravit břeh Ohře mezi Chebským a Tuhnickým mostem. Takzvaná Náplavka by se měla začít dělat už na jaře. Součástí bude i vykácení starých a poškozených stromů.

Článek

Podle náměstka primátorky Karlových Varů Petra Bursíka (ODS) nepůjde o masivní mýcení, ale spíše o náhrady některých stromů za novou výsadbu.

„Je to část mezi Tuhnickou lávkou a Chebským mostem. Měl by tam vzniknout přírodní volnočasový aktivní park. Bude tam docházet i k úpravě zeleně, a to jak ke kácení, tak i nové výsadbě,“ uvedl Bursík. „Dělal se hloubkový dendrologický průzkum, na základě kterého byly vybrány stromy, jednotlivé kusy, které budou nahrazeny novou výsadbou,“ uvedl Bursík. Doplnil, že část zeleně je náletová, další část břehová a je potřeba dnešní podobu břehu Ohře upravit.

Město čeká na stavební povolení a chtělo by s pracemi začít už v dubnu tak, aby se úprava pravého břehu Ohře stihla do konce roku. Odhadované náklady na vybudování rekreačně odpočinkového areálu jsou okolo 30 milionů korun.

Studie Náplavky předpokládá vznik několika zón, které budou propojené stezkami pro chodce a cyklisty a jejich společným pojítkem bude zeleň a blízkost řeky. Zóny jsou v návrhu řazeny tak, aby nebyly pohledově či akusticky rušeny klidové a herní zóny. Na Náplavce by měly vzniknout například pláže pro opalování, prvky pro děti, ale třeba i pro grilování.

Reklama

Související témata:

Doporučované