Hlavní obsah

Karlovy Vary omezí provozní dobu restaurací v části centra města

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Karlovy Vary omezí otevírací dobu restaurací v části středu města. Omezení by se měla týkat lokality kolem barů na třídě Davida Bechera, v Jaltské ulici a okolí.

Článek

Vedení města tak reaguje na bezvýsledná jednání s provozovateli a neustále stížnosti místních mimo jiné na hluk a nepořádek v okolí provozoven.

„Městská rada doporučila zastupitelstvu schválení vyhlášky o omezení otevírací doby pro vybrané lokality v centru města. Nová pravidla budou znamenat, že v daných ulicích bude otevírací doba od neděle do čtvrtka do 23:00 a v pátek a sobotu do 01:00. My jsme s provozovateli jednali dlouhodobě, asi dva roky, a za účasti městské i státní policie. Měli jsme věcné argumenty, kdy se co dělo. Ale k adekvátní reakci od provozovatelů nedocházelo,“ uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Tomáš Trtek (ANO).

Na nepořádek, hluk, rvačky a poničené výlohy si stěžovali už dlouho místní obyvatelé i firmy, které zde mají provozovny. Problémy dělají většinou lidé, kteří opustí restaurace a venku dál popíjejí a kouří. Hloučky podnapilých lidí pak za sebou nechávají nepořádek a strážníci a policisté zde musí opakovaně zasahovat.

Pokud zastupitelé vyhlášku v prosinci schválí, měla by začít platit od 1. ledna. Výjimka z omezujících podmínek by měla být v noci ze Silvestra na Nový rok a v době konání Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Reklama

Doporučované