Hlavní obsah

Karlovy Vary upraví parkoviště ve Varšavské, vzroste i kapacita

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Karlovy Vary zrekonstruují parkoviště ve Varšavské ulici. Jedno z nejvyužívanějších parkovišť v centru města pak bude mít vyšší kapacitu a nový povrch. Kdy se bude oprava parkoviště dělat, ale zatím není definitivně rozhodnuto.

Článek

„Je to vlastně úprava parkoviště, trojúhelníku, který je podél ulice Varšavská. Budou se tam dělat nové povrchy, stanice pro dobíjení elektromobilů a bude se tam dělat sadová úprava, abychom nějak oddělili pás parkoviště od komunikace a vznikla tam zelená plocha. Předpoklad podle projektu je asi 4,5 milionu bez DPH. Nyní to chceme vysoutěžit, ale uvidíme, jaká bude situace na stavebním trhu, a buď to necháme udělat ještě na podzim, nebo to necháme až na začátek příštího roku,“ uvedl náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

Parkoviště má nyní kapacitu 72 míst. Po rekonstrukci by se měl počet z výšit na 94. Bude to hlavně úpravou parkovacích stání. Uprostřed by měla vzniknout i menší zelená plocha.

Město nedávno odstranilo podél parkoviště dřevěné prodejní stánky, které sloužily pro sezonní prodej hlavně potravin. U parkoviště zůstanou i po rekonstrukci jen dva stánky u vjezdu, jeden, kde se prodává zelenina, a druhý s kebabem.

Město původně chtělo, aby na parkoviště mohly vjíždět i takzvané foodtracky, pojízdné prodejny občerstvení. Kvůli omezeným rozměrům silnice to ale nebylo možné. Pokud tak budou mít zájem, místo najdou u nedaleké tržnice.

Reklama

Doporučované