Hlavní obsah

Karlovy Vary začaly s úpravami náplavky u řeky Ohře

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Karlových Varech začaly práce na úpravách náplavky u řeky Ohře mezi Tuhnickým a Chebským mostem. Součástí je i kácení náletových dřevin, místo nich tu zahradníci vysadí šlechtěné stromy a keře.

Článek

Úprava břehu by měla trvat 15 týdnů a bude stát 37,6 milionu korun bez DPH, řekl dnes ČTK náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík (ODS).

„Začalo tam kácení a první terénní úpravy. Všechno se samozřejmě dělá na základě stavebního povolení, kde součástí je i stanovisko odboru životního prostředí. To znamená, že pokud dojde ke kácení, bude i náhradní výsadba. Než se začalo kácet, tak tam byla i takzvaná biologická kontrola, to znamená, jestli není ve stromech zahnízděné ptactvo a podobně,“ uvedl Bursík. Práce by měly trvat 20 týdnů, tedy do poloviny října.

Úpravy náplavky jsou rozděleny na několik úseků, vznikne zde část pro děti, část pro seniory, vzniknou zde vodní prvky i místo pro venčení psů. Na náplavce bude i prostor pro koncerty nebo výstavy, část bude vyhrazena také pro takzvané foodtracky s občerstvením. Protože jde o záplavovou oblast, není zde možné umístit trvalé stavby, proto město vytvoří podmínky pro mobilní formu občerstvení.

Reklama

Doporučované