Hlavní obsah

Na jezeře Michal u Sokolova soutěžily poprvé dračí lodě

Ilustrační foto.

Reklama

Na jezeře a koupališti Michal u Sokolova dnes desítka týmů soutěžila v prvních závodech dračích lodí. Souboj firemních týmů sice poznamenalo deštivé počasí, které odradilo hlavně diváky.

Článek

Soutěžící si ale zápolení na dlouhých lodích s 16 lidmi s pádly a kormidelníkem užili i tak. Podle obchodního ředitele SUAS GROUP Luboše Klímy by se tak mohla vytvořit i tradice.

„Úkol je v rámci 250 metrů dráhy dojet první. Soutěží se vždy po dvou lodích. Jede se na profesionálních dračích lodích, které nám zapůjčil klub Prague Dragon Boats, kteří pravidelně dělají i mistrovství světa v Praze na Vltavě,“ uvedl Klíma.

Do letošního prvního ročníku se přihlásilo deset týmů z firem v regionu, dva týmy byly ze Sokolovské uhelné, další například složený ze zdravotníků sokolovské nemocnice Penta Hospitals, tým sestavili i pracovníci Dopravního podniku Karlovy Vary, Strabag, Sedlecký kaolin, Lemonta, Wieland, Liapor a BAU-STAV. Kromě sportovního klání se tak na jednom místě setkali i lidé z významných regionálních firem.

„Jsme nadšení, že se nám do Karlovarského kraje podařilo přivést historicky první závody dračích lodí a ještě víc nás těší, že jsme pro tuto myšlenku nadchly i další firmy z Karlovarska a Sokolovska, akce tak má kromě sportovního klání také celospolečenský význam. Naším cílem je dlouhodobá transformace celého kraje a vzájemné stmelení soukromého sektoru nad rámec byznysu je pro nás výzvou,“ uvedl Klíma

Soutěžících bylo dnes zhruba 200. I když organizátoři počítali s vysokou účastí diváků, ochlazení a déšť řadu lidí odradil, i tak se ale na pláži jezera Michal sešlo několik set lidí. Zkraje mohli zhlédnout „probouzení draka“ - pohybové show s čínským papírovým drakem. Pak už začaly závody. Soutěžící ČTK řekli, že i když má každý závod asi jednu minutu, není to ani zdaleka lehká rozcvička, ale intenzivní výkon. Ale přestože mezi sebou soutěžily týmy z různých obrů, souboje byly velmi těsné.

Reklama

Související témata:
Dračí lodě

Doporučované