Hlavní obsah

Ostrov prodal investorům dva velké pozemky. Vznikne tam až šest desítek parcel

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ostrov na Karlovarsku prodal soukromým investorům dva velké pozemky pro výstavbu rodinných domů. Jsou v městských částech Květnová a Horní Žďár, kde by mělo vzniknout až šest desítek parcel.

Článek

Náklady na zasíťování parcel a výstavbu silnice se odhadují na 40 milionů korun. Pro město samotné by to bylo příliš finančně náročné, řekl dnes ČTK místostarosta Marek Poledníček (nez.).

Pozemky prodala radnice investorům s podmínkou, že se budou držet již vybrané studie. „Ta počítá s tím, že tam bude spíše vesnické bydlení, žádné satelitní městečko či řadové domky. Musí se tam vybudovat dopravní infrastruktura a veřejné osvětlení, které poté předají do majetku města. Výstavba by měla být uskutečněna do šesti let,“ řekl Poledníček.

Jako první nabídla radnice k prodeji velký pozemek v Květnové o velikosti 42 000 metrů čtverečních. Prodal se za 14,7 milionu korun, investor nabídl za jeden metr čtvereční 350 korun. V plánu je tam podle studie 42 parcel.

O něco dráž se prodal pozemek jinému investorovi v části Horní Žďár. Cena za metr čtvereční byla téměř dvojnásobná, 600 korun, za celý pozemek investor zaplatil 14,4 milionu korun. Území o rozloze 24 000 metrů čtverečních počítá s výstavbou 20 parcel.

Sedmnáctitisícové město podporuje individuální výstavbu také finančně. Již řadu letu mohou obyvatelé Ostrova získat 150 000 korun na koupi pozemku a dalších 150 000 na výstavbu rodinného domku. Ročně nabídky využijí desítky zájemců.

Reklama

Doporučované