Hlavní obsah

První část oprav terminálu Tržnice v Karlových Varech je hotová

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Karlových Varech skončila první část rekonstrukce prostor okolo dopravního terminálu Tržnice. Týká se úprav Varšavské ulice, které jsou rozděleny do tří etap. Město pořadí prací změnilo, aby se co nejvíc dalo dělat i v zimě.

Článek

Místo druhé etapy tak začne hned třetí a původně druhá se bude dokončovat na jaře, řekl karlovarský radní Martin Dušek (ANO). Náklady na celou tříetapovou rekonstrukci mají být zhruba 30 milionů korun.

„V současné chvíli máme ukončenou první etapu a začali jsme pracovat na etapě tři, která by měla být dokončena do půlky února a pak bude následovat etapa dvě, která bude do konce května hotová. První etapa znamená to, že máme plně zprovozněnou ulici Varšavskou, kde docházelo k odstavům autobusů městské hromadné dopravy a vykládce autobusů meziměstské dopravy,“ popsal Dušek.

V nejbližší době by měl dodavatel stavby položit podkladové vrstvy na spodní části Varšavské ulice tak, aby mohl být v ulici obnoven obousměrný provoz. Aktuálně se obnoví i parkování v Horově ulici, jejíž obyvatelé museli dočasně využívat parkoviště v Bezručově ulici.

Třetí část rekonstrukce bude zahrnovat opravy samotného centrální terminálu MHD Tržnice. Upraví se jak povrchy a podkladové vrstvy vozovek, tak nástupiště a přístřešky zastávek. Stavba pokračuje za provozu terminálu, jen s částečnými omezeními zejména pro osobní dopravu.

Reklama

Doporučované