Hlavní obsah

Sokolov chystá po celém městě stovky nových parkovacích míst

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Stovky nových parkovacích míst připravuje letos Sokolov téměř po celém městě. Radnice se chce zaměřit zejména na centrum města a sídliště, kde jich chybí nejvíce.

Článek

Letos jsou v plánu parkoviště v Sokolovské, Heyrovského a Vítězné ulici. Další záchytná parkoviště i parkovací plochy v zástavbách připravuje projekčně. Parkování v nich bude bezplatné, informoval ČTK sokolovský starosta Petr Kubis (ANO).

„V Sokolově přibývá vozidel, jako v mnoha jiných městech. Potřebujeme vytvořit nějakou koncepci z hlediska parkování a dopravy v klidu. Postupně realizujeme projekty, kde již je zpracovaná projektová dokumentace,“ řekl Kubis.

Aktuálně vedení města připravuje stavbu parkoviště v Sokolovské ulici u lékárny Herba. Vzniknout by tam mělo 60 míst, náklady se odhadují na 12 milionů korun. Druhé parkoviště se chystá v Heyrovského ulici za domovem pro seniory. Podle projektu by tam měly být čtyři desítky parkovacích míst, náklady na stavbu jsou téměř deset milionů korun. Obě parkoviště by měla být hotová do listopadu. Třetí je letos v plánu ve Vítězné ulici u Domova dětí a mládeže.

Se stavbou parkovacích ploch chce město pokračovat i v dalších letech. Velké záchytné parkoviště by mělo vzniknout v areálu Bohemia, které by mělo vyřešit problémy s parkováním v centru města, zejména poblíž domu kultury. Počítá se v něm se 115 místy i s dobíjecími stanicemi pro elektroautomobily. Další záchytné parkoviště se 120 místy v Mánesově ulici by mělo sloužit obyvatelům největšího sídliště Michal. S jejich stavbou se počítá v příštím roce. Další parkovací plochy se připravují třeba u hřbitova či v ulicích Seifertova a Svatopluka Čecha.

Problém nedostatku míst na sídlištích řeší vedení města dlouhodobě. Již v minulost projektovalo několik parkovacích domů, například v ulici Závodu Míru nebo Slavíčkova. Náklady na ně jsou ale vysoké, se stavbou radnice vyčkává.

Reklama

Doporučované