Hlavní obsah

Studii na přístavbu k umělecké škole chce mít Ostrov hotovou do konce roku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ostrov na Karlovarsku pokračuje v přípravách přestavby základní umělecké školy v Masarykově ulici. Kvůli vysokým nákladům radnice nakonec nevyhlásí architektonickou soutěž, jak původně plánovala.

Článek

„Do konce roku chce mít vedení města hotovu studii. Odhad nákladů je 40 milionů korun,“ řekl místostarosta Ostrova Marek Poledníček (nez.).

Radnice plánuje vybudovat přístavbu, která propojí dvě současné budovy školy. „V novém objektu by kromě centrálního vstupu byl multifunkční sál, kde by mohly vystupovat všechny obory a pak by se do dalšího patra nebo pater měl vejít dramatický a taneční obor, které jsou momentálně v detašovaných pracovištích,“ řekl Poledníček.

Šestnáctitisícové město chtělo jít původně cestou architektonické soutěže. O vybraném návrhu měl rozhodovat starosta, ředitelka ZUŠ a další architekti. Náklady by se ale vyšplhaly téměř na dvojnásobek toho, s čím radnice původně počítala. Odhad nákladů je nyní 40 milionů korun, přesnou cenu určí až hotový projekt.

Studii na přístavbu chce mít radnice hotovou do konce roku. V příštím roce by mělo začít projektování. Město bude zároveň usilovat o získání dotace z ministerstva školství. Výstavba by mohla začít v roce 2023. Umělecké obory v Ostrově navštěvuje přes 800 dětí.

V Karlovarském kraji tento rok přestavěl uměleckou školu také Chodov. Náklady na vybudování školy včetně úprav okolí dosáhly 44 milionů korun, další dva miliony stály vícepráce. Se zahájením uměleckých oborů, které navštěvuje v Chodově přes 400 žáků, se v nové budově počítá na začátku příštího roku.

Reklama

Doporučované