Hlavní obsah

V bývalé školce v Drahovicích by Karlovy Vary chtěly vybudovat startovací byty

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Karlovy Vary chtějí upravit bývalou školku v Drahovicích na startovací byty. Mělo by jít o první byty tohoto typu ve městě.

Článek

Podle záměru by se stávající budovy měly zrekonstruovat a přistavit jedna navíc. Odhadované náklady by měly být v řádech desítek milionů korun, řekl dnes novinářům náměstek primátorky Josef Kopfstein (Karlovaráci).

„Areál byl částečně využíván. Byly tam například byty pro potřeby Karlovarského symfonického orchestru. Je ale škoda, že areál není více využívaný. Proto jsme oslovili projektanta, jestli by se areál dal využít a zjistil, že to možné je. Takže na základě této studie bychom chtěli, aby se to vyprojektovalo a realizovalo,“ uvedl Kopfstein.

V areálu jsou nyní tři budovy, ke kterým by měla přibýt čtvrtá. Celkem by tak mohlo vzniknout okolo 40 bytů. Podle Kopfsteina je v současné době těžké odhadovat cenu, kolik by rekonstrukce mohla stát. Hrubé odhady jsou okolo 60 až 80 milionů korun. Více ale řekne samotný projekt a hlavně aktuální situace na stavebním trhu, dodal.

Město Karlovy Vary po privatizaci bytového fondu v 90. letech minulého století má jen velmi malý počet městských bytů. Ještě méně pak bytů, které by mohlo nabídnout například pro lékaře, městské policisty nebo učitele, což jsou profese, které ve městě i v Karlovarském kraji chybí. Nabídka kvalitního bydlení v klidné lokalitě Drahovic by tak mohla být jednou z pobídek.

Reklama

Doporučované