Hlavní obsah

V Chebu vyběhly v poslední den roku stovky lidí na tradiční běh

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Tři sta lidí se zúčastnilo tradičního, už desátého ročníku Silvestrovského běhu v Chebu. Na trať k poutnímu místu Maria Loreto se vydali běžci, chodci, cyklisté i koloběžkáři. Opět přijeli i sportovci z Německa.

Článek

„My jsme první ročník v roce 2012 začali na pěti lidech, šlo v podstatě jen o přátele. Za ty následující ročníky, až do covidové situace, nám to každoročně stoupalo. Loni se oficiálně běh neorganizoval. Ale když jsme dali zprávu, že se běh nepoběží kvůli tehdejší situaci, tak lidé vyběhli sami. Byli jsme se jen pro zvědavost podíval na Loretě a napočítali jsme asi sto lidí,“ řekl organizátor běhu Michal Ouřada.

I když některá protiepidemická opatření platí i nyní, na běh venku se naštěstí nevztahují. Letošní ročník tak mohl mít svou tradiční podobu. Jediné, co se zrušilo, byl plánovaný pivní běh s ochutnávkou piv po cestě. Důvodem bylo právě to, že v době přípravy akce nebylo jasné, jaká opatření budou na silvestra platit.

Letos běžci běží poprvé po nově dokončené cyklostezce z Hájů na slapanskou cyklostezku. Díky tomu jen první část trasy v intravilánu města běželi účastníci v běžném provozu. Doprovázela je městská policie, která zabezpečila jejich bezpečnost.

Z původně malé akce pro pár přítel se stal asi největší silvestrovský běh v Česku. Kromě místních do Chebu jezdí i sportovci z regionu i ze zahraničí, Slováci, Němci, Rakušané a dokonce i jedna běžkyně ze Spojených států.

Reklama

Související témata:

Doporučované