Hlavní obsah

Hradec Králové zruší parkování kamionů na Flošně a zřídí 74 míst pro osobní auta

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice Hradce Králové zruší neregulované parkování kamionů na ploše u městského koupaliště Flošna nedaleko historického centra města.

Článek

Technické služby města prostor v srpnu upraví a vyznačí na něm parkování pro 74 osobních automobilů. Celková kapacita bezplatného parkoviště u Flošny tak vzroste na 540 míst. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora pro majetek Pavel Marek (za ANO).

Ve spodním cípu parkoviště u Flošny město podle něj parkování kamionů dlouhá léta trpělo. O víkendech u koupaliště stávalo až 15 kamionů. „Město nemá žádnou povinnost zřizovat zázemí pro odstavení kamionů. To je záležitost jejich provozovatelů, případně Ředitelství silnic a dálnic ČR v rámci výstavby tranzitních komunikací,“ uvedl Marek. Kromě kamionů na ploše nebudou smět parkovat ani autobusy.

Technické služby na parkovišti instalují dopravní značení a osadí betonová svodidla se zábradlím, která také oddělí parkoviště od cyklostezky. „Všechna povolení na nové dopravní značení již máme,“ řekl Marek. Náklady na úpravu plochy město odhaduje na půl milionu korun. Plochu budou moci využívat vedle návštěvníků koupaliště i lidé dojíždějící do Hradce Králové za prací. Parkoviště je v těsném sousedství silničního okruhu Hradce Králové.

Podle primátora Alexandra Hrabálka (ODS) je v Hradci Králové parkovacích míst nedostatek a není důvod, aby přes 70 míst nedaleko centra zabíraly kamiony. „Navíc lokalita trpěla nepořádkem od některých nezodpovědných řidičů,“ uvedl.

Parkoviště u Flošny je jediným místem, kde se dá v centru města zaparkovat bezplatně. Hodina parkování v Hradci Králové stojí podle lokality od deseti do 30 korun.

Reklama

Doporučované