Hlavní obsah

Lesy ČR vypsaly výběrové řízení na čtyři odborné ředitele

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Zájemci se mohou do 16. ledna hlásit o místo ředitele lesního a vodního hospodářství a o místa správního, ekonomického a obchodního ředitele. Podnik spravuje téměř polovinu lesů v zemi.

Článek

Místa odborných ředitelů se uvolnila poté, co Marian Jurečka (KDU-ČSL) pověřený vedením ministerstva zemědělství odvolal 22. prosince z funkce generálního ředitele Josefa Vojáčka. Následně na své funkce k 3. lednu rezignovali i čtyři odborní ředitelé, kteří byli součástí Vojáčkova manažerského týmu.

Uchazeči o pozice ředitelů odborných úseků Lesů ČR by měli mít například ukončené vysokoškolské vzdělání příslušného směru, nejméně osmiletou praxi v oboru, z toho minimálně tříletou praxi ve vedoucích funkcích. Vedle životopisu a dalších dokladů mají s přihláškou podat i motivační dopis a stručný návrh koncepce oblasti, o kterou se ucházejí.

Lesy ČR si vyhradily právo výběrové řízení kdykoliv zrušit, a to bez udání důvodu.

Vedením LČR Jurečka dočasně pověřil lesního správce Lesní správy Vítkov na Opavsku Jiřího Grodu. Firmu povede do jmenování nového generálního ředitele, který vzejde z výběrového řízení, uvedlo ministerstvo.

Jurečka generálního ředitele Vojáčka odvolal kvůli údajným manažerským pochybením a neefektivní reorganizaci firmy. Vojáček ČTK v reakci řekl, že si za rozhodnutím o restrukturalizaci stojí. Podniku se podle Vojáčka podařilo dostat pod kontrolu největší kůrovcovou kalamitu v dějinách České republiky a letos vytvořit zisk před zdaněním a tvorbou rezerv na úrovni čtyř miliard korun.

Reklama

Doporučované