Hlavní obsah

Na východě Čech se bude lyžovat jen v Krkonoších, Orlické hory sezonu ukončily

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na východě Čech se od příštího týdne bude lyžovat už jen v Krkonoších. Lyžařské areály v Orlických horách sezonu ukončily. V Krkonoších by se mělo v omezeném rozsahu lyžovat do Velikonoc.

Článek

V sobotu skončil provoz v zimním středisku v Říčkách, v Deštném v Orlických horách byla sezona oficiálně ukončena v pátek. Dnes se také uzavřou krkonošské sjezdovky v Malé Úpě a na Černé hoře u Janských Lázní.

V Krkonoších bude pokračovat lyžování ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Denně bude v provozu lanová dráha Pláň ve Svatém Petru, kde leží na svazích 25 až 60 centimetrů sněhu. O víkendu bude jezdit i lanovka Hromovka, její další fungování o Velikonocích bude upřesněno podle aktuálních podmínek. „Lyžaři mají nyní k dispozici 13 kilometrů sjezdovek ve Svatém Petru, které jsou díky své poloze stále pod půl metrem sněhu. Od 4. dubna bude již navíc možné přímo ve Svatém Petru také parkovat, a to zcela zdarma,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš.

O velikonočním víkendu 15. až 18. dubna se po jarní údržbě navíc vrátí do provozu i lanovka na Medvědín, která již zahájí letní sezonu a výjezdy v půlhodinových intervalech. K dispozici bude pro pěší, cyklisty, běžkaře nebo třeba skialpinisty.

Lyžaři mohou příští týden zamířit také do areálu v Peci Pod Sněžkou. Od pondělí budou v provozu lanovky a vleky Javor 1, Zahrádky, Javořák, U Lesa a Mulda. Na svazích je stále 80 až 120 centimetrů sněhu. „Bude se lyžovat na zhruba 68,5 kilometru sjezdovek,“ uvedla mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec.

V dubnu má omezený provoz lanovka na Sněžku. Fungovat bude pouze o víkendech denně od 08:00 do 18:00.

Reklama

Doporučované