Hlavní obsah

Policie v Královéhradeckém kraji zesílila kontroly na silnicích do hor

Ilustrační foto.

Reklama

Policie v Královéhradeckém kraji v těchto dnech zesílila kontroly a dohled na cestách do Krkonoš a Orlických hor. Do hor nyní míří tisíce lidí strávit závěr roku.

Článek

„Zvláště se policie zaměřuje na auty přetížené horské sedlo pod Šerlichem na hřebeni Orlických hor. V Krkonoších policisté hledali ztracené děti,“ řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Policie při kontrolách cílí na odhalení opilých řidičů a řidičů pod vlivem drog a také na řidiče překračující rychlost. V horských střediscích policisté dohlížejí na správné parkování, které řada řidičů v době náporu na konci roku neřeší a mnohdy auto odstaví mimo vyznačená parkoviště.

„Jsme připraveni zajistit plynulost dopravy, bezpečnost, ale také veřejný pořádek v turisticky vyhledávaných místech Krkonoš,“ řekl ředitel trutnovské policie Pavel Škandera. Upozornil, že při pohybu v horách by lidé měli být opatrní a dohlédnout na své děti. „Například v úterý jsme přijali tři oznámení o pohřešování osob, z nichž dvě osoby byly nezletilé. Shodou okolností všechna tři pátrání dopadla dobře, děti byly předány zpět rodičům,“ uvedl.

Parkoviště v sedle pod Šerlichem na hřebeni Orlických hor se v těchto dnech již dopoledne zaplní auty. Policie pak řídí dopravu tak, aby zůstala průjezdná silnice Deštné v Orlických horách – Orlické Záhoří. Na silnici přes Šerlich pouští jen automobily, které projíždějí dál. O víkendech by auty přetíženému sedlu měla ulevit kyvadlová autobusová doprava, kterou kraj zavedl 12. prosince.

Reklama

Související témata:

Doporučované