Hlavní obsah

Práce na výměně bazénu na koupališti v Ostrově na Karlovarsku spějí ke konci

Ilustrační foto.

Reklama

Práce na výměně bazénu na koupališti v Ostrově na Karlovarsku se chýlí ke konci. Bazén dostal novou nerezovou vanu, v jeho blízkosti už stojí také nový tobogán a skluzavka. Rekonstrukce vyjde na 51 milionů korun.

Článek

Opravené koupaliště by se mělo otevřít začátkem června. Práce pokračují podle harmonogramu. Neovlivnily je ani vyšší ceny na stavebním trhu či dopady války způsobené ruskou agresí na Ukrajině. „Práce probíhaly bez přestávky po celou zimu. Jsou osazené obě nerezové vany, konstrukce pro zábavní prvky, ale především už stojí tobogán a skluzavka, která je hned vedle,“ řekl místostarosta Marek Poledníček (nez.).

Stavba by měla skončit v květnu. „Zbývá dokončit pobytové plochy kolem bazénu, zábradlí a dna bazénů. Musí se také propojit a vyzkoušet technologie,“ doplnil místostarosta.

Vedení města nechalo před časem na koupališti zrekonstruovat také dva malé bazény pro děti. Výměna ocelových van s novou technologií stála tehdy asi 15 milionů korun.

V souvislosti s velkými investicemi na koupališti a zdražováním energií rozhodla radnice letos o zvýšení vstupného. Dospělý zaplatí za celý den o 20 korun více, tedy 80 korun, dítě do 140 centimetrů o deset korun více, tedy 40 korun.

Práce na koupališti budou pokračovat. Téměř po 70 letech od jeho vzniku se dočká obnovy také hlavní budova se zázemím a pokladnami. Původní objekt stavbaři zbourají a postaví nový. Záměrem šestnáctitisícového města je tam vybudovat moderní welness centrum a saunový svět.

Reklama

Doporučované