Hlavní obsah

Součástí festivalu Rock for People bude i program na podporu Ukrajiny

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Festival Rock for People, který se bude konat v Hradci Králové mezi 15. až 18. červnem, je vyprodaný. Pořadatelé očekávají 35 tisíc hudebních fanoušků. V areálu hradeckého letiště vystoupí 500 muzikantů.

Článek

Součástí akce bude doprovodný program na podporu válkou zasažené Ukrajiny. Mezi hlavní taháky festivalu patří například kapely Green Day, Fall Out Boy, Royal Blood, Biffy Clyro, Weezer, Sum 41 nebo Skillet. „Čtyřdenní vstupenky na festival jsou vyprodané, v prodeji je posledních pár jednodenních,“ uvedla mluvčí festivalu Anna Vašátková.

Podle organizátorů festivalu je letošní 26. ročník zlomový, rozpočet festivalu poprvé překročil 100 milionů korun. Více informací o festivalu je na webu.

Pořadatelé letos do pátečního programu zařadili spolupráci s největším ukrajinským festivalem Atlas, který nabídne kromě ukrajinských interpretů debaty včetně účasti ukrajinského velvyslance Jevhena Perebyjnise nebo diplomata a bezpečnostního analytika Tomáše Pojara. Debaty se budou zabývat tématy spojenými s ruskou invazí na Ukrajinu.

„Dvacet procent návštěvníků letos tvoří cizinci, nejvíce z Anglie, která je kolébkou hudebních festivalů. Velmi nás těší, že jako malá země můžeme konkurovat velkým evropským festivalům a jsme bráni jako stabilní součást letních tour světových hvězd,“ uvedl ředitel festivalu Michal Thomes.

Mezi ukrajinskými interprety nebudou chybět The Hardkiss, Latexfauna, Vagonovozhatye a Zbaraski. Ve spolupráci s iniciativami Music Saves UA a Music Export Ukraine se bude na místě konat sbírka na podporu Ukrajiny.

Rock for People festival se uskuteční v multifunkčním areálu Park 360. Jde o jedinečný industriální prostor letiště, který má k dispozici osm hangárů, jež poskytují originální atmosféru, uvedli zástupci festivalu.

Festival by se měl letos konat opět v plném rozsahu. V letech 2020 a 2021 se kvůli pandemii koronaviru uskutečnil v komornější podobě pod názvem Festival Rock for People Hope.

Reklama

Doporučované