Hlavní obsah

V Trutnově na víkend chystají očkovací maraton, očkovat se bude i v noci

Foto: Komsan Loonprom, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Trutnovská nemocnice ve spolupráci s radnicí na nadcházející víkend chystají akci nazvanou Očkovací maraton, která má podpořit v regionu očkování proti covidu-19.

Článek

Zájemci budou mít možnost se nechat očkovat také bez předchozí registrace ve společenském centru UFFO v centru města. Akce bude non-stop od pátečních 18:00 do nedělních 20:00, informovali zástupci trutnovské radnice. V Trutnově se očkuje přes den včetně víkendů také v krajské nemocnici. Víkendová mimořádná očkovací akce v centru UFFO bude navíc.

„Naším hlavním cílem je naočkovat jak všechny zájemce o třetí dávku v regionu, tak získat i nové, zatím nerozhodnuté zájemce o první dávku. Předpokládáme, že bychom mohli naočkovat přibližně 1500 lidí, zájem veřejnosti v regionu je aktuálně vysoký,“ sdělil předseda správní rady trutnovské nemocnice Miroslav Procházka.

Mimořádné očkování v centru UFFO bude podle něj k dispozici jak pro předem registrované zájemce, tak i pro neregistrované.

„Pro všechny, kteří si k očkování zvolí čas mezi 20:00 a 6:00, je připraven malý dárek. V noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli je navíc větší pravděpodobnost, že na svou vakcínu nebudou zájemci čekat,“ uvedla mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková.

Zájem o očkování proti koronaviru v Královéhradeckém kraji v posledních týdnech výrazně vzrostl. Podle ministerstva bylo v kraji s 549 400 obyvateli k dnešnímu ránu dosud spotřebováno 720 773 dávek vakcíny, z toho prvních dávek zdravotníci podali 342 207, druhých 314 635 a třetích, posilujících 63 931.

„Silně vnímáme požadavky velkého množství zájemců o třetí dávku očkování a jsme rádi, že můžeme přispět k urychlení celého procesu. Už na jaře pomáhalo UFFO jako testovací centrum a věřím, že i tentokrát významně napomůžeme zmírňování dopadů covidu na Trutnovsku. Každý člověk, který neskončí s covidem na lůžku v trutnovské nemocnici, pomůže,“ uvedl místostarosta Trutnova Tomáš Eichler (Piráti).

Rychlost šíření epidemie koronaviru v kraji v posledních dnech zvolňuje. Incidence, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, byla dnes v kraji na hodnotě 979, před týdnem v pondělí 942, ještě o týden dřív byla 691. Celostátní průměr byl dnes 1061, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

Podle ministerstva se nyní v kraji nákaza nejvíce šíří v okresech Hradec Králové a Rychnov nad Kněžnou, nejméně na Trutnovsku a Náchodsku. V okrese Trutnov bylo zjištěno za posledních sedm dní na 100 tisíc obyvatel 771 na nakažených, před týdnem 648, vyplynulo z údajů ministerstva.

Reklama

Doporučované