Hlavní obsah

V Trutnově v centru UFFO dnes začne očkovací maraton, skončí v neděli večer

Foto: Komsan Loonprom, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Ve společenském centru UFFO v Trutnově začne v 18 hodin Očkovací maraton. Má podpořit v regionu očkování proti covidu-19, které je určené pro zájemce od 16 let. Lze přijít bez předchozí registrace, očkovat se bude do neděle 20.00.

Článek

Příchozí si mohou nechat aplikovat první dávku nebo po doručení zvací SMS zprávy posilující dávku vakcíny. „Pro všechny, kteří si k očkování zvolí čas mezi 20:00 a 06:00, je připraven malý dárek,“ uvedla mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková. Podrobné informace k mimořádnému očkování jsou na webu trutnovské nemocnice.

Akci připravila krajská Oblastní nemocnice Trutnov ve spolupráci s radnicí. Podle předsedy správní rady trutnovské nemocnice Miroslava Procházky by v centru UFFO mohli zdravotníci naočkovat přibližně 1500 lidí. „Zájem veřejnosti v regionu je aktuálně vysoký,“ řekl Procházka.

V Trutnově se očkuje přes den včetně víkendů také v trutnovské nemocnici. Víkendová mimořádná očkovací akce v centru UFFO je navíc. V kraji se dosud očkuje na deseti místech, vakcínu proti covidu-19 podává v ordinacích také více než 150 praktických lékařů, jejich seznam je na webu.

Zájem o očkování proti koronaviru v Královéhradeckém kraji v posledních týdnech výrazně vzrostl. Nemocnice navyšují očkovací kapacity, chystají mimořádné akce.

Mimořádně se bude očkovat také ve společenském centru v Rychnově nad Kněžnou, a to v pondělí a úterý 13. a 14. prosince a v sobotu a neděli 18. a 19. prosince. Zájemci mohou přijít v určené pondělí a sobotu v době od 10:00 do 17:00 a v úterý a neděli mezi 9:00 a 17:00 bez předchozí registrace a nechat si aplikovat první nebo posilující dávku vakcíny.

Mobilní očkovací tým v rychnovském společenském centru bude moci naočkovat za den až 1200 zájemců. Podle zástupců kraje k očkování budou potřebovat zájemci pouze občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny. V Rychnově nad Kněžnou se nadále denně očkuje proti koronaviru také v krajské nemocnici.

Reklama

Související témata:

Doporučované