Hlavní obsah

Vánoční trhy v Hradci Králové budou poprvé na Velkém náměstí. Začnou 9. prosince

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Vánoční trhy s doprovodným kulturním a zábavním programem v Hradci Králové budou letos poprvé na historickém Velkém náměstí. Začnou v pátek 9. prosince a potrvají do 23. prosince.

Článek

Lidé se na trhy budou moci dostat i zvláštní autobusovou linkou, která bude zdarma. Zaparkovat na náměstí nepůjde. V minulosti se trhy odehrávaly na Masarykově náměstí, v letech 2020 a 2021 se nekonaly kvůli restrikcím při epidemii koronaviru.

„Záměr přesunout vánoční trhy z Masarykova na Velké náměstí je plánovaný již pár let zpět. Bohužel se jej ale dříve nepodařilo uskutečnit kvůli covidovým opatřením,“ uvedla náměstkyně primátorky pro kulturu Ilona Dvořáková (Rozvíjíme Hradec). Před dvěma lety radnice počítala i s instalací umělého kluziště, která ale letos nebude.

Lidé by na Velkém náměstí v prostoru mezi morovým sloupem a katedrálou svatého Ducha měli najít přes 120 stánků s vánočním a jiným zbožím. Mezi morovým sloupem a kostelem Nanebevzetí Panny Marie bude dětská zóna s cirkusovým stanem, kolotočem a dětskými dílnami. Na každý den by měl být připraven doprovodný program složený z koncertů, vánočních představení a pohádek.

Od pondělí do čtvrtka bude trh otevřený od 10:00 do 18:00, v pátek a sobotu bude provoz trhu prodloužený do 20:00 a v neděli do 19:00. V pátek 23. prosince bude otevřeno do 16:00. Zvláštní autobusová linka bude mít zastávky Velké náměstí, Adalbertinum, Muzeum, Ulrichovo náměstí, Střelnice, Centrál a Magistrát a jezdit bude od 10:00 do 17:30.

Řidiči v době konání vánočních trhů na parkovišti na Velkém náměstí nezaparkují. „Využít budou moci nedaleké parkovací domy RegioCentrum či Jana Gayera nebo venkovní parkoviště před koupalištěm Flošna,“ uvedla mluvčí radnice Kateřina Rohlíčková.

Adventní program v Hradci Králové začal v neděli 27. listopadu rozsvícením vánočních stromů na Velkém a Masarykově náměstí. V neděli 4. července se bude na Velkém náměstí konat dětský oblíbený program Čerti, z věže ven!

Reklama

Doporučované