Hlavní obsah

Cestou z Jablonce nad Nisou na Harrachov čekají řidiče na třech místech semafory

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na dvou místech se pracuje na silnici I/14 v Lučanech nad Nisou a do jednoho pruhu je svedena doprava také na navazující silnici I/10 v Desné na Jablonecku. Zatímco v Lučanech by mělo omezení skončit v září, v Desné až v prosinci.

Článek

„V úseku mezi Jabloncem nad Nisou a Lučany nad Nisou aktuálně probíhá sanace skalního masivu proti sesuvu pro zajištění bezpečného provozu na silnici I/14,“ informovala severočeská mluvčí ŘSD Dana Zikešová. Práce tam začaly už loni, přes zimu byl úsek plně průjezdný a znovu sanace začala letos na jaře. Stavba včetně DPH přijde na bezmála 24 milionů korun. „Řidiči nyní místem projedou jedním jízdním pruhem a provoz je řízen semafory, ukončení prací na stabilitě skalních stěn plánujeme v září,“ dodala Zikešová. Další omezení čeká motoristy v Lučanech také zhruba o kilometr dál, důvodem jsou práce na inženýrských sítích.

Výstavba nové kanalizace komplikuje dopravu na více než kilometrovém úseku frekventované trasy i v nedaleké Desné. „Stav krytu vozovky dožívá a dešťová kanalizace je v havarijním stavu. Stavební práce plánujeme ukončit tento rok v prosinci. Na místě je částečná uzavírka a kyvadlovou dopravu řídí semafory,“ řekla mluvčí ŘSD. Na náročném projektu, který včetně DPH přijde na 43 milionů korun, se kromě ŘSD podílí také město Desná. „Akce zahrnuje opravu dešťové kanalizace a propustku, výstavbu splaškové kanalizace, obnovu krytu vozovky a dopravního značení a přeložky inženýrských sítí,“ dodala Zikešová.

S komplikacemi musí motoristé čekat také na druhé trase na Harrachov po silnici I/14 od Jilemnice na Semilsku. Na úpravách horské silnice tam ŘSD pracuje už několik let. Teď začaly práce na zhruba dvoukilometrovém úseku silnice mezi Poniklou a Jabloncem nad Jizerou. I tam je provoz svedený na polovinu vozovky a řízen kyvadlově semafory. Práce tam budou postupovat po úsecích, omezení se tak bude v průběhu stavební sezony posouvat.

Reklama

Související témata:

Doporučované