Hlavní obsah

Libereckou ulici v Jablonci otevřou pro dopravu ve středu, povrch není hotový

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Libereckou ulici v centru Jablonce nad Nisou otevřou ve středu pro dopravu, uzavřená byla kvůli rekonstrukci sítí od září. Komunikace ale nemá hotový povrch, finální vrstvu položí stavbaři až příští jaro.

Článek

Podobně čekala před rokem na dokončení do jara Poštovní ulice. Rekonstrukce sítí je součástí výstavby dešťové kanalizace v centru města, která začala loni na jaře.

„Část Liberecké ulice byla od září uzavřená od městského divadla po křižovatku s Průmyslovou. Sem se posunula stavba dešťové kanalizace a opravy dalších sítí v okamžiku, kdy se pro automobilový provoz otevřela křižovatka ulic Poštovní, Komenského, Opletalovy a Liberecké. Prováděly se zde stejné práce jako v ulici Generála Mrázka, to znamená stavba dešťové a rekonstrukce splaškové kanalizace společně s opravou plynovodu a vodovodu i ostatních sítí,“ popsal rozsah prací náměstek primátora pro rozvoj Petr Roubíček (ODS).

Liberecká bude od středy plně průjezdná, jen jí bude scházet finální povrch. „Během zimy stavba vyzraje, pokud se objeví nějaké vady vzniklé tím, že se pracovalo až v hloubce pěti metrů, bude jednodušší je rychle opravit ještě před položením finálního povrchu na jaře,“ doplnil vedoucí investičního oddělení města Pavel Sluka.

S otevřením Liberecké ulice začnou podle ředitele Jablonecké dopravní Luboše Wejnara autobusy městské dopravy znovu zastavovat u Divadla. „Linky 103, 105, 112, 115, 116 a 133 se vrátí po deseti měsících do svých původních tras,“ dodal. Ve středu podle něj skončí také dopravní omezení v jablonecké části Kokonín, po původní trase tak znovu bude jezdit i linka 101.

Rekonstrukce Liberecké ulice je součástí výstavby dešťové kanalizace, která dosud v centru Jablonce chyběla. Práce začaly loni na jaře v křižovatce Poštovní a Budovatelů. Souběžně s tím se v centru města rekonstruují vodovody, kanalizace, ale také například rozvody plynu a další inženýrské sítě, a také povrchy komunikací. Letos se práce přesunuly do ulic Liberecká, Generála Mrázka a Komenského. Příští rok budou práce pokračovat v Průmyslové ulici od křižovatky s Libereckou vzhůru po křižovatku s ulicí 28. října, dodal Roubíček.

Reklama

Související témata:
Povrch

Doporučované