Hlavní obsah

Liberecký kraj po devíti letech modernizoval vzdělávací portál EDULK

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Liberecký kraj po devíti letech zmodernizoval svůj informační a vzdělávací portál EDULK, je teď přehlednější a uživatelsky přívětivější. Sloužit bude nejen jako zdroj informací pro školy, ale také pro širokou veřejnost.

Článek

Rodiče i budoucí studenti najdou na jednom místě přehledné informace o přijímacím řízení na střední školy, náplni jednotlivých oborů, ale také třeba o vypsání druhého kola přijímacích zkoušek a nemusí obvolávat jednotlivé školy.

„Původní portál EDULK jsme spustili v roce 2013. Už ale nevyhovoval aktuálním požadavkům a bylo třeba ho nahradit. Nová je například možnost uzavřeného diskusního fóra pro specializované pracovníky. Formuláře pomohou urychlit sběr dat od škol a školských zařízení. To výrazně zjednoduší komunikaci a zkvalitní služby,“ doplnil náměstek hejtmana pro školství Dan Ramzer (ODS). Modernizaci portálu zajistila firma UVM interactive, a kraj za ni zaplatil 1,27 milionu korun. Zájemci na portálu najdou také termíny akcí nebo seminářů, ale také třeba informace určené pro školní hospodáře.

Nový EDULK se skládá z označených příspěvků obsahující garantované informace, které do systému vkládají jen určení pracovníci odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Libereckého kraje, případně pověření pracovníci škol. Tato část nabízí aktuální informace o vzdělávání či metodické návody pro školy. Zahrnuje ale také například podrobný adresář škol a školských zařízení v Libereckém kraji, který je navíc provázaný s modulem k přijímacímu řízení.

Zájemci ale najdou na portálu také třeba nabídku volných pracovních míst ve školství nebo konkurzy na ředitele škol. „Kromě komunikace sloužil původní portál také k umísťování informací, metodiky nebo studijních podkladů. To se ale příliš nevyužívalo, proto podobné materiály již nová verze nenabízí,“ dodal Ramzer. Nová podoba webu zatím není kompletní, řada informací stále chybí. Školy, ale i krajský úřad mají podle něj čas do konce ledna, kdy by měly informace na stránky EDULK doplnit.

Reklama

Související témata:

Doporučované