Hlavní obsah

Návštěvnost horských středisek na severu Čech atakovala rekordy

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Za sluníčkem se na sjezdovky zejména dnes vypravily tisíce lidí, někde návštěvnost atakovala rekordy. V noci na dnešek mrzlo, podle provozovatelů se tak sníh na svazích udržel a podmínky byly perfektní.

Článek

Vydařený víkend mají za sebou horská střediska na severu Čech. „V neděli přijelo zhruba 4800 lidí a dnes tu bylo asi 4500 lidí. Rekord jsme měli těch 5000,“ řekl Pavel Bažant ze společnosti Ski bižu, která provozuje tři největší areály v Jizerských horách - na Tanvaldském Špičáku, Severáku v Hraběticích a v Bedřichově. Podmínky jsou podle něj ideální a v dalších dnech mají přijít mrazy, které udrží sníh na sjezdovkách. „Čeká nás jeden z nejlepších týdnů na lyžování,“ láká sportovce Bažant.

S víkendem jsou spokojeni také v krkonošské Rokytnici nad Jizerou, která je s 21 kilometry sjezdovek největším zimním střediskem v Libereckém kraji. O víkendu si tam přijelo zalyžovat více než 5500 lidí. Rekord střediska je 4500 lidí za jeden den, řekl dnes ředitel areálu Vít Pražák.

Vydařenou neděli si pochvaluje také ředitel střediska Ještěd v Liberci Jakub Hanuš. „Nezvykle přijelo v neděli víc lidí, dnes to bylo opravdu hodně vydařené,“ uvedl ředitel. O víkendu do skiareálu přijelo asi 3000 lyžařů, rekord je 3200 příchozích za den.

V Libereckém kraji dnes byla uzavřená silnice z Bedřichova na Smědavu na Jablonecku. „Byl tam velký nápor turistů a parkovali tam auty, tak aby mohly projet autobusy,“ řekla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

V Ústeckém kraji končí jarní prázdniny třem okresům, Ústecku, Mostecku a Chomutovsku. K rekordu se přiblížil podle svého vedoucího Josefa Dlouhého areál Klíny na Mostecku. Za víkend dorazilo 1800 sportovců, přičemž rekord činí asi 2200 lidí. „Bylo krásně, azuro, lidi to vytáhlo na svahy. Sníh hezky drží,“ pochválil vydařený víkend Dlouhý.

Do konce března plánuje udržet provoz skiareál Telnice na Ústecku. Jeho zaměstnanec Jindřich Holinger uvedl, že by si přál, aby byl každý víkend stejný jako ten uplynulý. „Bylo krásně. Lidé se jen podívají z okna a přijedou, jsme 15 kilometrů od Ústí,“ řekl. Na svahy přijelo o víkend podle něj 1000 lidí. „Parkoviště byla plná,“ dodal.

Reklama

Doporučované