Hlavní obsah

Nejlepší webové stránky mají v Libereckém kraji úřady v Semilech a Bedřichově

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Do 24. ročníku soutěže se v kraji přihlásilo devět měst a čtyři obce, řekl dnes ČTK mluvčí krajského úřadu Filip Trdla, který o výsledcích krajského kola informoval.

Článek

Soutěž o Zlatý erb vyhlašuje Liberecký kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč. Je určena městům a obcím v regionu, které mají oficiální webové stránky, elektronické služby nebo turistické webové prezentace.

„Těší mě, že můžeme rok od roku posuzovat stále sofistikovanější a uživatelsky příjemnější vzhled a technické zpracování webových stránek měst a obcí. Soutěž Zlatý erb není jenom o pomyslných vavřínech, je to zároveň skvělá příležitost získat zpětnou vazbu a užitečné informace od poroty tak, aby do budoucna mohli účastníci své internetové prezentace ještě více vylepšovat,“ doplnil hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Porota letos kladla při hodnocení důraz na uživatelskou přívětivost a informační hodnotu pro občany a návštěvníky. Z měst získaly nejlepší ohodnocení internetové stránky města Semily, za nimi skončila Lomnice nad Popelkou na Semilsku a Cvikov na Českolipsku. Mezi obcemi ocenila porota nejvíce stránky jizerskohorského střediska Bedřichov na Jablonecku, na druhém místě skončily Mařenice na Českolipsku a třetí Svijany na Liberecku.

Soutěž Zlatý erb o nejlepší webové stránky měst a obcí se na celostátní úrovni koná od roku 1999. Jejím cílem je podpořit rozvoj internetových služeb ve městech a obcích. Loni se celostátním vítězem Zlatého erbu v kategorii měst stala Jihlava a mezi obcemi vyhrála Tisá na Ústecku. Celkem se minulého ročníku zúčastnilo přes 400 měst a obcí ze všech 14 krajů. Vítězové letošního ročníku budou vyhlášeni 16. a 17. května v Hradci Králové na mezinárodní konferenci ISSS zaměřené na reformu veřejné správy, rozvoj e-governmentu a informatizaci společnosti.

Reklama

Doporučované