Hlavní obsah

Novoroční ohňostroj v Turnově bude kvůli covidu bez kulturního programu

Ilustrační foto.

Reklama

Novoroční ohňostroj bude letos v Turnově na Semilsku bez tradičního stánkového prodeje, radnice navíc s ohledem na vládní opatření proti koronaviru zrušila také kulturní program, ve kterém se měla představit kapela What the Funk.

Článek

Ohňostroj bude tradičně v 17:00 Na Lukách a symbolicky odstartuje rok oslav 750. výročí založení Turnova.

Už druhý rok ovlivňuje pořádání ohňostrojů v Libereckém kraji koronavirová pandemie, i když v posledních dnech počty nakažených klesají. Za posledních sedm dní v kraji je 383 nových případů nákazy v přepočtu na 100 000 obyvatel. Víc jich ale laboratoře potvrdily jen v Praze a středních Čechách.

Na většině míst v Libereckém kraji vzhledem k pandemii ohňostroje raději zrušili. Bez doprovodných akcí bude také novoroční ohňostroj ve Stráži nad Nisou na Bergerově náměstí. „Nebude žádné občerstvení, žádný jiný program,“ řekla starostka Dana Kysilková.

Ohňostroj už podruhé zrušili na zámku v Doksech na Českolipsku. „Býval hodně navštěvovaný, měli jsme tam několik tisíc lidí, tak bychom nebyli schopni to organizačně to zajistit. Uvažovali jsme, zda ho neudělat a nezavřít brány, že by to lidé mohli sledovat odněkud jinud, ale to nikdy nevíte, jestli nebude mlžný opar,“ řekla starostka města Eva Burešová (Doksy náš domov). Bez tradičního ohňostroje bude Nový rok i v České Lípě, Novém Boru, Českém Dubu, Skalici u České Lípy nebo Dubé.

Reklama

Související témata:

Doporučované