Hlavní obsah

Albrechtova střední škola v Českém Těšíně na Karvinsku má nové cukrářské centrum

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Albrechtova střední škola v Českém Těšíně na Karvinsku má nové cukrářské centrum, které bude sloužit k výuce budoucích cukrářů. Vybudování centra přišlo na necelé tři miliony korun.

Článek

Do cukrářského centra ve Frýdecké ulici budou cukráři docházet na odborný výcvik. „Naši žáci budou mít k dispozici zázemí na profesionální úrovni. Pořídili jsme moderní cukrářské stroje. Troufám si říci, že naši žáci budou mít k dispozici zařízení, o kterých by si mohli nechat zdát i mnohá profesionální cukrářství. V našem centru budoucí cukráři pracují s přístroji na rychlé zmražení moučníků, cukrárenskými konvektomaty, profesionálními pecemi, mobilními šlehacími stroji, zmrzlinovači, ale například i zařízením sloužícím k temperaci čokolády,“ uvedl ředitel Albrechtovy střední školy Pavel Cieslar.

Zájem o studium cukrářství v posledních letech roste. Nové cukrářské centrum s moderním vybavením je tak pro výuku nepostradatelné.

Kromě studentů ale bude škola nové centrum využívat také pro vzdělávání pedagogů, workshopy pro základní školy, odborné soutěže či při sdílení zkušeností s jinými školami. „Zázemí nabídneme i veřejnosti, a to v rámci připravovaného kurzu Moderní trendy v cukrářské výrobě,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny (ODS). Vybudování cukrářského centra přišlo na 2,88 milionu korun. Stavební část stála 1,43 milionu korun, zbývající peníze stálo vybavení.

Reklama

Doporučované