Hlavní obsah

Divadlo loutek Ostrava připravuje inscenaci určenou pro děti ve věku od dvou let

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Pohádka Bato! Lato! Kde je světlo? navazuje na starší hru Bato a Lato, která byla určena pro nejmenší diváky ve věku od jednoho roku. ČTK to dnes řekla mluvčí divadla Tereza Zlámalová.

Článek

„Nový příběh postaviček Bata a Lata si tentokrát hraje s napětím a legrací, kterou s sebou nese to, když zmizí světlo, a co se děje v noci, když je tma a ticho. V atmosféře klidu rozezvučí Bato a Lato různé věci, objekty a předměty. Bato! Lato! Kde je světlo? je inscenace určená dětem od dvou do čtyř let,“ řekla Zlámalová. Plně podle ní využívá principu hry, který je pro děti právě v tomto období důležitý.

Právě proto podle Zlámalové také celá scéna připomíná velké kouzelné dětské hřiště. „Většina tvůrčího týmu inscenace má děti v daném věku, a tak jsme věděli, že je hra světla a stínů fascinuje. V naší inscenaci jsme světlo doplnili interakcí s hudbou. Světlo reaguje na hudbu a zvuky, naopak zase hudba reaguje na světelné podněty. Pro děti je nesmírně zábavné sledovat, co všechno se stane, když postavy Bata a Lata objevují svět zvuků a ticha, světla a tmy,“ doplnila autorka námětu a koncepce celého představení Hana Volkmerová.

Za vznikem inscenace stojí obdobný tvůrčí tým jako v případě prvního představení. Za realizací a designem dřevěných objektů, které tvoří prostor inscenace, stojí i tentokrát Petr Dvorský. Loutky Bata a Lata opět navrhl Tomáš Volkmer. Hudební složku celé inscenace má nově na starosti Dan Skála, který si přizval řadu hudebníků, aby pomohli inscenaci zvukově dotvořit. Na světelném designu se podílí Lukáš Kocián. S Batolaty si pak hrají Anna Jurčíková, Jakub Georgiev, Vojtěch Havle, Hana Volkmerová, Tomáš Volkmer a Jana Vozáriková.

Malí návštěvníci divadla se setkají s loutkami Batem a Latem a společně s nimi se budou snažit přijít na kloub záhadě zmizelého světla poprvé v pátek 2. prosince na alternativní scéně Divadla loutek. V závěru inscenace mohou děti samy objevovat svět zvuků a hudby, divadlo doslova rozezvučet a rozehrát.

Reklama

Související témata:

Doporučované