Hlavní obsah

Divadlo loutek Ostrava uvede premiéru představení s vánoční tematikou

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Inscenace Vánoční hra aneb O tom slavném narození bude poprvé k vidění 10. prosince na hlavní scéně divadla. Určená je pro rodiny s dětmi od tří let. ČTK to dnes řekla mluvčí divadla Tereza Zlámalová.

Článek

„V naší Vánoční hře, navazující na tradice lidových barokních her ze 17. až 19. století, se herci spolu s loutkami stávají vypravěči i hlavními aktéry známého příběhu,“ uvedla mluvčí. Autor hry ale podle ní pracuje se zcela současným jazykem. Biblický příběh o narození Ježíška je tak rozehrán velmi srozumitelně a vtipně na půdorysu souboje andělů s čerty.

Peklo se ve hře všemožně snaží zabránit tomu, aby lidé poznali, kdo se jim to v Betlémě vlastně narodil. „Všechny intriky čertů nakonec selžou. Celá inscenace je protkána známými koledami a také původními vánočními písničkami,“ řekla. Dodala, že Vánoční hra přináší několik vzájemně propojených, paralelních dějů.

Divadlo loutek Ostrava hraje repertoár s vánoční tematikou pravidelně již mnoho let. Text Tomáše Vůjtka upravil umělecký šéf divadla Václav Klemens, který je zároveň režisérem inscenace. Asistence režie se ujala dramaturgyně Tereza Agelová. Autorem výpravy, která podtrhuje atmosféru tradičního lidového divadla, je Michal Hejmovský, hudbu složill a nastudoval Vlastimil Ondruška.

Reklama

Doporučované