Hlavní obsah

Do průmyslové zóny v Krnově na Bruntálsku vstoupí další investor

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Do průmyslové zóny Červený Dvůr v Krnově na Bruntálsku vstoupí další investor. Závod na výrobu protihlukových hliníkových stěn tam vybuduje krnovská firma EDS Trade. Práci by tam mělo najít až 120 zaměstnanců.

Článek

Společnost má zájem o pozemek o výměře téměř 25.000 metrů čtverečních. Smlouvu o smlouvě budoucí už schválili zastupitelé. Za metr čtvereční investor zaplatí 335 korun bez DPH.

„Předmětem našeho záměru je výroba hliníkových panelů protihlukových stěn, což je zařízení, které je momentálně na vzestupu, protože požadavky na snížení hluku od železniční nebo silniční dopravy jsou neustále přísnější,“ uvedl ředitel firmy Marek Witassek. Dodal, že firma do nové haly investuje 90 milionů korun.

Centrem areálu by měla být pětipodlažní nepodsklepená administrativní budova, ke které budou bezprostředně přiléhat jednopodlažní stavby, jež budou sloužit jako výrobní prostory a zázemí pro pracovníky. „Naproti budovy jsou plánovány další skladovací prostory a na zbylých částech pozemku jsou prostranství pro parkování služebních vozidel a zaměstnanců tak, aby areál byl samostatný a způsobilý provozu, na který je dimenzován,“ doplnil ředitel.

Zastavěnou plochu by měla z 56 procent zabírat výrobní část, téměř 33 procent prostory pro skladování v souvislosti s výrobou a zbytek administrace. V současné době investor řeší projekční přípravu, stavět začne okamžitě po získání stavebního povolení.

Na pozemcích druhé etapy krnovské průmyslové zóny Červený Dvůr začal už před časem stavět první investor. Potravinářská společnost DM Hermes z Krnova do areálu za 108 milionů korun přesune výrobu. Práci v novém podniku najde až 70 lidí. „Výrobu do něj přesune ze stávajících prostor počátkem ledna. V závodu bude umístěno několik linek. Automatická linka na výrobu ovocných a proteinových tyčinek, plnicí linka na datlový sirup a stoprocentní přírodní balsamikový krém s ovocnými příchutěmi a průmyslová výrobní linka pro přípravu speciálních kaší bez přidaného cukru,“ uvedla mluvčí města Dita Círová.

Průmyslová zóna Červený Dvůr vznikla na dvě etapy. V první etapě měla rozlohu 25 hektarů a je plně obsazená. Sídlí v ní pět firem, které zaměstnávají na 600 lidí.

Reklama

Doporučované