Hlavní obsah

Krnov na projekty participativního rozpočtu vyčlenil milion korun

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Krnov na projekty takzvaného participativního rozpočtu, které mohou navrhovat obyvatelé města a to pak realizaci nejžádanějších projektů zaplatí, vyčlenil v rozpočtu na letošní rok milion korun, stejně jako v posledních letech.

Článek

Lidé mohou projekty hlásit do 16. února. Prezentace a hlasování pro jednotlivé projekty se uskuteční od 1. do 21. dubna on-line. Zvítězí návrh, který zaujme dost hlasujících a dostane nejvíc kladných hlasů. „Také pro letošní ročník se podařilo na nápady obyvatel vyčlenit rovný milion korun, což je zároveň i maximální částka na jeden projekt, spodní hranice není stanovena,“ doplnila referentka ekonomiky a projektů Radka Zdráhalová.

Vítězné návrhy chce město realizovat do konce příštího roku. „Vítězných projektů může být více, a to až do výše celkové částky. Předložené nápady musí však být veřejně prospěšné s realizací na veřejně přístupném místě,“ uvedla mluvčí.

Díky nápadům obyvatel Krnova dnes veřejnost může využívat workoutové hřiště u zimního stadionu či dětské hřiště u školní jídelny v Žižkově ulici. V předminulém ročníku při veřejném hlasování uspěl projekt Barevná zahrada v domově pro seniory. Zahrada byla na podzim 2020 předána k užívání a kromě bohatých sadových úprav je její součástí odpočinková zóna s pergolami a cvičebními stroji.

Loni v hlasování uspěla relaxační zóna pro děti Vláček ve dvorním traktu u hlavního nádraží v Krnově na Bruntálsku. Náklady na její vybudování se pohybovaly okolo 400.000 korun. Dominantním prvkem relaxační zóny je herní sestava vláček z akátu.

Reklama

Doporučované