Hlavní obsah

Kvůli opravě železnice budou na Frýdecko-Místecku jezdit náhradní autobusy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Kvůli opravám na železnici nebudou od čtvrtka jezdit vlaky mezi Frýdkem-Místkem a Frýdlantem nad Ostravicí. Cestující vlakových linek S5 a S6 tak budou muset až do 10. května využít náhradní autobusovou dopravu.

Článek

„Žádosti Správy železnic o výluky v dopravě jsme vyhovět museli, opravy na trati mezi Frýdkem-Místkem a Frýdlantem nad Ostravicí byly zkrátka nutné. Od tohoto čtvrtku se na šest dnů v tomto úseku zastaví vlaky a autobusy pojedou trošku jinak. To proto, aby na sebe jednotlivé spoje navazovaly a cestující se dostali, kam potřebují. Ve všední dny myslíme hlavně na školní a ranní směnové spoje,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Radek Podstawka (ANO).

Dodal, že lidé by se ale měli připravit na to, že náhradní autobusy budou vyjíždět o několik minut dříve tak, aby tyto spoje navazovaly na vlaky. „I přes výlukový jízdní řád by případná zpoždění vlaků po projetí vyloučeným úsekem měla být minimální, v řádu jednotek minut,“ podotkl Podstawka. Lidé by si ale před cestou měli spoje raději zkontrolovat.

„Chceme vyjít vstříc těm, kteří pojedou spěšným vlakem Lysohor. Ve Frýdku-Místku si z vlaku přesednou na náhradní autobus, ovšem ve Frýdlantu nad Ostravicí už nebudou muset znovu přesedat na vlak. Náhradní autobusy za vlaky Lysohor totiž pojedou až do Ostravice,“ doplnil Podstawka.

Po ukončení výluky bude ještě i v noci z 10. na 11. května vlak Os 3188 nahrazen autobusem. Pak už se vlakové i autobusové jízdní řády vrátí do normálu. Bližší informace k výluce mezi 5. a 10. květnem jsou zveřejněny také na stránkách KODIS.

Reklama

Doporučované