Hlavní obsah

Obyvatelé rodinných domů v Kopřivnici dostanou nádoby na tříděný odpad

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Obyvatelé rodinných domů v Kopřivnici na Novojičínsku budou od ledna příštího roku dostávat přímo ke svým domům sběrné nádoby na tříděný odpad. Mělo by to přispět ke kvalitnějšímu třídění.

Článek

Nádoby budou mít majitelé domků k dispozici zdarma, od září o ně požádalo už 560 domácností z města i jeho místních částí. Plastové nádoby o objemu 240 litrů budou určeny na plastový a kovový odpad. Nahradí dosud používané žluté pytle. Svážet se budou jednou za měsíc.

„Pytle měly menší objem, a proto se musely svážet co 14 dní. Odpad v nich nešel dobře zmáčknout a často docházelo k jejich protržení. Mnoho lidí také od třídění odrazovalo, že si pro pytle museli chodit na úřad. Díky novým popelnicím tyto nevýhody zmizí, takže doufáme, že bude třídit ještě více lidí než doposud,“ uvedl místostarosta René Lakomý. Město by podle něj v budoucnu chtělo tento systém zavést i pro sběr papíru.

Kopřivnice za více než 900.000 korun koupila 1000 popelnic. Majitelé rodinných domů o ně mohou žádat e-mailem na adresách lucie.kubalcova@koprivnice.cz a martina.dockalova@koprivnice.cz nebo telefonicky na číslech 556 879 781 a 556 879 782. Úřad s lidmi sepíše smlouvy o výpůjčce a darování, po deseti letech se popelnice stanou jejich majetkem.

Reklama

Doporučované