Hlavní obsah

Opava zaplatí šest projektů, které lidé přihlásili do participativního rozpočtu

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Opavský magistrát zaplatí šest z 11 projektů, které letos obyvatelé města přihlásili do participativního rozpočtu nazvaného Nápady pro Opavu. Celkem na uskutečnění návrhů radnice vyčlenila 1,5 milionu korun.

Článek

Stavět se budou například dvě hřiště, veřejné toalety či paravány kolem stanovišť s kontejnery. „Všech šest projektů bude město realizovat, a to do konce roku 2023,“ uvedl mluvčí města Roman Konečný. Dodal, že v kategorii velkých projektů s rozpočty do 400 tisíc korun lidé nejčastěji hlasovali pro venkovní hřiště pod ZŠ Vrchní. „Půjde o hřiště s workoutovými, parkurovými a boulderovými prvky hlavně pro náctileté děti,“ uvedl mluvčí. Stavět se bude i hřiště určené pro děti s tělesným či zrakovým postižením. Dalším z úspěšných návrhů je obnova bystřiny na Ptačím vrchu.

V případě malých projektů s náklady do 100.000 korun uspěly také tři nápady. „Půjde o paravánové zástěny kontejnerových stanovišť, zabezpečení skleněných zastávek MHD tak, aby do nich nenaráželi ptáci, a celoroční WC v Městských sadech,“ doplnil Konečný.

Proti prvnímu ročníku participativního rozpočtu je podle něj vyčleněná částka pětinásobná. V minulých letech takto v Opavě vznikl například taneční parket pod širým nebem či rozprašovače vodní mlhy.

Reklama

Doporučované