Hlavní obsah

Opavský magistrát chce postavit sportovní areál pro in-line bruslení

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Opavský magistrát chce postavit sportovní areál pro in-line bruslení. Práce by měly začít ještě letos. Náklady se odhadují téměř na 30 milionů korun.

Článek

Část prostředků by město mohlo formou dotace získat od Národní sportovní agentury. ČTK to řekl Martin Kůs z tiskového oddělení města. Ve městě má in-line bruslení velkou tradici, od roku 2006 zde působí i závodní oddíl Luigino.

Areál by měl vzniknout ještě letos podél Žižkovy ulice naproti Městské víceúčelové hale. Naváže tak na prostor Městských sadů, kde již je několik tras pro rekreační in-line bruslení a další sportovní aktivity.

„Záměr je vybudovat dva bruslařské okruhy se živičným povrchem s parametry pro pořádání závodů. Velký okruh, který při pohledu shora bude mít tvar položeného písmene ß, bude mít dráhu dlouhou bezmála 396 metrů,“ uvedl Kůs. Dráha bude široká šest metrů. Podél celé dráhy bude bezpečnostní zóna a ochranné hrazení. Malý ovál ve tvaru ležící nuly bude měřit 200 metrů a dráha bude mít také šest metrů na šířku. „Malý okruh bude mít v obloucích klopenou dráhu se sklonem okolo 15 stupňů,“ doplnil Kůs.

Střed areálu podle něj bude tvořit víceúčelové hřiště. Okruhy budou osvětlené, součástí areálu bude klubovna a šatny, hygienické zázemí, zařízení pro uchování a následné využití dešťových vod a oplocení.

V Opavě má in-line bruslení dlouholetou tradici, funguje zde od roku 2006 i závodní oddíl Luigino. Právě jeho trenéři se podíleli na přípravě projektu areálu a klub zde bude pořádat závody. Ve městě navíc působí organizace Sportovní kurzy, která se věnuje i výuce in-line bruslení. „Projekt vítáme. Čím více takových areálů, tím lépe,“ řekl ČTK zakladatel kurzů Jiří Reichert. Oragnizace se bruslení věnuje od roku 2003 a každý rok proškolí 250 až 300 převážně dětí. „Kromě kurzů pořádáme i příměstské tábory,“ uvedl.

Reklama

Doporučované