Hlavní obsah

Opavský magistrát spustí platební portál, který lidem umožní platit poplatky

Ilustrační foto.

Reklama

Opavská radnice spustí od ledna nový portál, který umožní obyvatelům města kontrolu svých závazků či přímou platbu různých poplatků.

Článek

„Na rozdíl od Portálu občana nebude nový Portál plateb vyžadovat žádnou registraci,“ řekl mluvčí magistrátu Roman Konečný.

„Občané budou moci prostřednictvím Portálu plateb během několika málo sekund zjistit, zda je na jejich jméno evidována nějaká pohledávka města, a prostřednictvím bankovní karty ji mohou okamžitě uhradit,“ uvedl Konečný.

Náměstek primátora Petr Orieščík, který má elektronické služby magistrátu na starosti, uvedl, že služba je intuitivní a zvládne ji každý, kdo je připojený k internetu a má bankovní kartu. „Slouží buď ke kontrole nebo i přímo k platbě. Výhodou této novinky oproti Portálu občana je skutečnost, že se zde lidé nemusí nijak registrovat,“ doplnil.

Nadále ale mohou obyvatelé Opavy poplatky hradit prostřednictvím Portálu občana či klasickým převodem z účtu. Platby přijímá i magistrátní pokladna. „Odkaz na Portál plateb najdou zájemci na Portále občana nebo na webových stránkách města,“ uvedl Konečný.

Reklama

Související témata:

Doporučované