Hlavní obsah

Ostrava finančně podpoří vznik nových workoutových hřišť

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Ostrava chce rozšířit síť workoutových hřišť ve městě. Nová sportoviště, kde lidé při cvičení využívají váhu vlastního těla, letos vzniknou v městských obvodech Hrabová, Třebovice a Polanka nad Odrou.

Článek

Město výstavbu hřišť podpoří částkou 2,1 milionu korun. „Cvičení na workoutových hřištích se stává stále populárnějším. Zejména v období lockdownů se stal sport na čerstvém vzduchu vyhledávanou alternativou k posilovnám a lidé přišli na to, že jim tento způsob cvičení vlastně vyhovuje. Je to ideální možnost, jak si zasportovat kdykoliv a navíc zdarma,“ uvedla náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová (Piráti).

Už loni město podpořilo vznik těchto hřišť v pěti lokalitách - ve Slezské Ostravě, Radvanicích a Bartovicích, Ostravě-Jihu, Moravské Ostravě a Přívozu a v Porubě. Uskutečnění pak bylo svěřeno městským obvodům se zajištěním spolufinancování z rozpočtu statutárního města Ostravy, část hřišť se otevřela už v loňském roce, další se otevírají letos. Město loni na hřiště přispělo 3,3 milionu korun.

„Možnosti sportování ve veřejném prostoru by měly být pestré. Proto jsme se rozhodli podpořit vznik workoutových hřišť v dalších třech městských obvodech. Lidé se mohou těšit na, řekněme, standardní vybavení venkovních sportovišť, jako jsou hrazdy, bradla, svislé žebřiny a podobně, ale také na fitness stroje v podobě veslovacích či elipsovitých trenažérů. Věříme, že mimo jiné i toto rozšíření možností přiláká či vrátí lidi zpět ke sportu,“ doplnila Hoffmannová. Každý ze tří městských obvodů dostane od města příspěvek 700 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované