Hlavní obsah

Porubské Sdílko představí regionální podnikatele a obchodníky

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

V ostravském městském obvodu Poruba začne v úterý čtvrtý ročník akce Sdílko, která představuje regionální obchodníky a podnikatele.

Článek

„Během dvou týdnů se návštěvníci budou moci seznámit s nabídkou 63 vystavujících, z nichž 38 bude na akci poprvé,“ řekl mluvčí radnice Martin Otipka.

Akce se vrátí zpět na Alšovo náměstí, kde se naposledy konala před čtyřmi lety. „Sdílko je zajímavý projekt, který vždy na pár týdnů výrazným způsobem promění veřejný prostor. Designové moduly vytvoří místo, kam lidé rádi chodí. Ať už na nákupy, na dobrou kávu či na jednu z výstav, které tam Poruba pořádá,“ uvedl Otipka. K dispozici bude pět kontejnerů určených pro regionální prodejce, kteří se v místě střídají. „Vybírali jsme je tak, aby se představili lidé, kteří vyrábějí nebo nabízejí něco zajímavého. Myslím si, že se nám to povedlo,“ uvedla starostka Lucie Baránková Vilamová (ANO).

Lidé se tak mohou těšit na zajímavou módu, jídlo nebo zboží pro děti či pejskaře. V jednom z výstavních modulů bude kavárna, v níž se v průběhu Sdílka vystřídají tři provozovatelé. Chybět nebudou ani prostory, ve kterých Poruba představí zajímavosti z obvodu.

„Návštěvníci nepřijdou o tradiční výstavu s plánovanými projekty. Na informačních panelech jim představíme například připravovanou rekonstrukci Zámeckého parku, revitalizaci parků u Domu kultury Poklad nebo například řešení prostoru u Floridy. Část výstavy bude také věnována rekonstrukci Oblouku a projektům, které se v Porubě podařilo v posledních letech dokončit,“ doplnila starostka. Zájemci se mohou zapojit taky do několika workshopů či přednášek.

„Již tradičně máme připraveno spoustu kreativních workshopů – malování na tenisky, dekorování květinových věnců nebo třeba tkaní či výrobu datlových lízátek. Poprvé máme připraveny také dva pracovní semináře pro samotné obchodníky,“ uvedla jedna z organizátorek akce Kamila Smutná.

Ve čtvrtek 18. srpna se tak obchodníci spolu s lektorem Janem Panušem zaměří na to, jak vylepšit prodejní schopnosti. V neděli 21. srpna s lektorkami Martinou Dvořáčkovou a Denisou Bajgarovou mohou proniknout do tvorby videí na sociální sítě. Připravena jsou také hudební vystoupení – od jazzu, přes folk rock až po elektronickou hudbu na páteční večery.

Sdílko se v Porubě koná každé dva roky, v minulosti vždy na jiném místě. V roce 2016 u kruhového objezdu na Hlavní třídě, o dva roky později na Alšově náměstí, kam se letos vrátilo a v roce 2020 u Duhy.

Reklama

Související témata:

Doporučované