Hlavní obsah

Silničáři opravují v Havířově kruhový objezd. Tvoří se kolony ze všech směrů

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Se značnými dopravními komplikacemi se dnes potýkají řidiči v Havířově na Karvinsku. Silničáři tam frézují povrch jednoho pruhu vozovky na kruhovém objezdu na silnici I/11.

Článek

Je tam zúžená vozovka a kvůli tomu se ze všech směrů tvoří kolony, ve kterých řidiči čekají desítky minut. Policisté se snaží dopravu usměrňovat, s komplikacemi ale počítají až do večera. ČTK to řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Kruhový objezd na křižovatce ulic Ostravské, Orlovské, Hlavní třídy a U Nádraží je klíčovým bodem pro vjezd do města a jednou z nejvytíženějších křižovatek na Karvinsku. S frézováním vozovky tam silničáři začali už v noci a stížnosti na dopravní komplikace začaly policii od řidičů přicházet už před 07:00.

„Komplikace jsou i kvůli tomu, že tam řidiči často nerespektují dopravní značení. Je to totálně ucpané ze všech příjezdů, z města je kolona dlouhá až jeden kilometr,“ řekla Viačková.

Na místě je podle ní několik hlídek městské i státní policie i lidé z dopravního inspektorátu. „Snaží se dopravu odklánět už ve městě,“ řekla mluvčí. Frézování a pokládka nového povrchu potrvá až do večera. Dříve než v noci se podle ní dopravní situace zřejmě neuklidní.

Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začala noční směna s opravou pravého jízdního pruhu v 02:00. „Stroje vyrazí na kruhový objezd ve směru od Ostravské ulice na Hlavní třídu. Provoz povede levým jízdním pruhem, do 18:00 by mělo být hotovo,“ uvedlo ŘSD na twitteru.

Situaci komentují obyvatelé Havířova na sociálních sítích. „Nevyjedeš odnikud, ani ze Šumbarku, konečná, stojím 30 minut, ani jsme se nehnuli,“ napsala jedna z řidiček. Další přidávají, že stojí už 40 minut, podle některých řidičů se v koloně čeká i hodinu.

Reklama

Doporučované