Hlavní obsah

Slezská nemocnice v Opavě chystá výstavbu parkovacího domu

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Slezská nemocnice v Opavě plánuje vybudování parkovacího domu. Má pomoci vyřešit dlouhodobý problém s parkováním v areálu největší nemocnice zřizované Moravskoslezským krajem.

Článek

Parkovací dům by kapacity mohl navýšit trojnásobně. Novinářům to dnes sdělila mluvčí nemocnice Monika Kunčarová.

„Problém parkování je v naší nemocnici dlouhodobý. Bohužel situace není lepší ani v ostatních okolních nemocnicích. Z tohoto důvodu již delší dobu spolu s Moravskoslezským krajem a Kongregací milosrdných sester usilovně pracujeme a hledáme řešení, jak zvýšit parkovací kapacitu pro naše pacienty. Navržený parkovací dům na pozemku současného parkoviště je optimálním řešením,“ uvedl ředitel nemocnice Karel Siebert.

K parkovacímu domu už má nemocnice zpracovanou předběžnou studii, která se nyní připomínkuje, nemocnice rovněž hledá investora stavby. „Vybudování parkovacího domu v naší nemocnici v Opavě zapadá do koncepce řešení nedostatku parkovacích míst v našich krajských městech a obcích. Stejný problém řešíme u nemocnice v Havířově, kde jsme se dohodli s vedením města, že městu převedeme pozemky a město vybuduje parkoviště. V Opavě je velmi dobrá spolupráce s Kongregací milosrdných sester, která vlastní pozemky pro budoucí parkovací dům. Věřím, že se dohodneme, jak bude parkovací dům umístěn a jak bude vypadat,“ uvedl náměstek hejtmana Jaroslav Kania (ANO). Dodal, že poté by mohla začít příprava projektové dokumentace a v roce 2024 výstavba. „U nemocnice tak vznikne 253 parkovacích míst, což je trojnásobek stávající kapacity,“ podotkl Kania.

Mluvčí připomněla, že v nemocnici letos pokračuje započatá rekonstrukce pavilonů a plánují se také další stavební investice. V současnosti pokračuje oprava pavilonu interních oborů. Náklady jsou zhruba 180 milionů korun a stavba by měla být hotová v příštím roce. V červenci má začít rekonstrukce pavilonu S, kde je infekční oddělení. V létě rovněž začne vnitřní přestavba pavilonu M s dětský oddělením a na podzim se chystá kompletní rekonstrukce pavilonu onkologie nebo úpravy koridorů mezi pavilony nemocnice.

Reklama

Doporučované