Hlavní obsah

Studentky Ostravské univerzity přiblíží na výstavě důležitost sociální práce

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Studentky Fakulty sociálních studií Ostravské univerzity připravily výstavu, která má připomenout důležitost a prestiž sociální práce.

Článek

Výstava autentických příběhů pracovníků Slezské diakonie bude k vidění od začátku listopadu v prostorách fakulty v Českobratrské ulici. ČTK to dnes sdělila mluvčí univerzity Lucie Fremrová.

Výstava ukazuje příběhy deseti pracovníků, se kterými studentky vedly rozhovory. Získané informace na výstavě doplní kreslené komiksy a fotografie jednotlivých pracovníků zachycených při práci. Výstava má zároveň oslovit budoucí absolventy Fakulty sociálních studií a motivovat je k tomu, aby po skončení studia pracovali v daném oboru.

„Řada lidí se navíc o sociální služby a sociální práci nezajímá, dokud ji nezačne potřebovat. Díky výstavě ale budou moci zjistit, která z metod či technik sociální práce je v praxi sociálního pracovníka důležitá, co jim ztěžuje výkon profese, co by rádi změnili, ale také, proč svou práci milují a jsou na ni hrdí,“ uvedla mluvčí projektu Gabriela Lhotská.

Výstava je určená nejen pracovníkům a studentům z oboru, ale také veřejnosti, které umožní blíže se seznámit se sociální prací. „Myslím, že si z výstavy každý odnese něco přínosného. Pokud člověk pracuje v oboru, tak může načerpat inspiraci, potvrdit si, že v něčem není sám, že je profesně nastaven podobně. Nebo zjistí, že jeho pohledy jsou oproti jiným pracovníkům diametrálně odlišné, což může vést k dalšímu zamyšlení,“ řekla jedna z organizátorek výstavy Nikola Slížová. Studenty by podle ní mohla zajímat realita praxe v sociálních službách, se kterou se v rozhovorech seznámí.

Studentky na přípravě výstavy pracovaly od letošního února. Výstavu nazvanou Pracuji v sociálních službách a jsem na to hrdý/á mohou zájemci navštívit každý všední den do 18. listopadu.

Reklama

Doporučované