Hlavní obsah

Zpěvák David Stypka, který loni zemřel, získal Cenu Frýdku-Místku

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Zpěvák a skladatel David Stypka, který loni zemřel v jednačtyřiceti letech, získal Cenu statutárního města Frýdku-Místku. Jeho syn Matyáš za otce převzal z rukou primátora Petra Korče symbolický klíč od města.

Článek

Stypka byl svým životem i hudební kariérou s Frýdkem-Místkem úzce spojen. „Ocenění rodina umělce převzala v pátek večer na festivalu Sweetsen Fest, který se ve Frýdku-Místku koná i dnes,“ řekla mluvčí města Jana Musálková Jeckelová.

Stypka pocházející z Dobré u Frýdku-Místku se hudbě věnoval od 12 let. Širší veřejnosti se ale představil až v sedmatřiceti letech, když vydal s kapelou Bandjeez první album u velké nahrávací společnosti. Nahrávka Neboj vydaná v roce 2017 byla velmi úspěšná. Stejně tak i deska Dýchej, která vyšla loni až po smrti zpěváka.

Letos Stypka se svou kapelou Bandjeez získali hned několik ocenění. Za album Čaruj to byly hned tři Ceny Anděl. Bodovali i v regionálních Moravskoslezských kulturních Cenách Jantar.

Festival Sweetsen Fest, na němž Stypka opakovaně vystupoval, je určen výhradně pro umělce spojené s Frýdkem-Místkem. Letos se publiku představili například Tomáš Kočko, písničkářka Kaczi či kapely Prouza a Buty. Vystoupila i Stypkova kapela Bandjeez, která nyní doprovází zpěvačku Kateřinu Marii Tichou.

Reklama

Doporučované