Hlavní obsah

Červenohorské sedlo dnes ukončilo sezonu, lyžovat se dá stále na Ovčárně

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Lyžařské středisko na Červenohorském sedle dnes definitivně ukončilo sezonu, tečku za zimou na zdejších svazích udělala zhruba stovka oddaných lyžařů, přálo jim i slunečné počasí.

Článek

„Bylo to dnes pěkné zakončení sezony. Měli bychom otevřeno i v neděli, ale kvůli předpovědi, která počítá s celodenním deštěm, jsme to zrušili. Definitivně jsme tak dnes ukončili zimní sezonu,“ uvedl vedoucí areálu Martin Dubský.

Zástupci střediska počkají, až na svazích roztaje sníh a pustí se do dokončení stavby lanovky včetně zátěžových testů. Novou čtyřsedačkovou lanovku o délce zhruba 1500 metrů, která nahradí zastaralou lanovou dráhu A na Velký Klínovec, plánovalo středisko dlouho. Vozit lyžaře měla už uplynulou zimní sezonu, nepodařilo se ji však zprovoznit kvůli náročným stavebním i administrativním procesům. V Jeseníkách šlo o jednu z největších investic do lyžařských středisek, náklady přesáhnou 30 milionů. „Chceme ji zprovoznit nejpozději během května nebo června,“ doplnil Dubský.

V Jeseníkách se stále lyžuje v nejvýše položeném lyžařském středisku v tuzemsku na Ovčárně. Pokud to podmínky dovolí, vleky zde budou jezdit až do příští soboty. V nejvyšších partiích hor je stále kolem metru sněhu.

„Lyžovat budeme i v týdnu, pokud se rapidně nezmění počasí, plánujeme jezdit do příští soboty. Na sjezdovkách je stále kolem metru sněhu,“ řekla za středisko Renáta Figurová. Středisko v národní přírodní rezervaci v nadmořské výšce 1440 metrů má od ochranářů kvůli své poloze povolený provoz pouze do konce dubna.

Reklama

Doporučované