Hlavní obsah

Do Jeseníků zamířila řada běžkařů. Ve středu se rozjedou první vleky

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Běžkaři v Jeseníkách měli k dispozici první strojově upravené trasy. Vydat se mohli například z Ovčárny na Švýcárnu, do okolí Paprsku či Červenohorského sedla.

Článek

Lyžařská sezona se rozjíždí i pro příznivce sjezdového lyžování, první vleky se rozjedou ve středu v Karlově, den na to se chystá spustit vleky i středisko v Branné, zjistila ČTK.

V Jeseníkách stále platí v lavinových katastrech první lavinový stupeň. „Leží tady do půl metru sněhu, víkend byl trochu zachmuřený, byly i mlhy a foukal silný vítr. Návštěvnost byla v sobotu poměrně slušná, dnes už byla poměrně menší. Běžkařů na začátek sezony bylo v sobotu poměrně dost, dnes je to tak poloviční návštěvnost,“ řekl dnes ČTK dispečer jesenické horské služby Jiří Hejtmánek. Doplnil, že v noci na dnešek napadlo ještě zhruba pět centimetrů sněhu.

Pro běžkaře rolby strojově upravily trasy z Ovčárny na Švýcárnu už v pátek, k dispozici běžkaři mají i areál v Nové Vsi, trasy se upravovaly i v okolí Červenohorského sedla, od Vřesové Studánky po Švýcárnu, na běžkách se dá vyjet už také do okolí Paprsku. Na Skřítku po dohodě s Lesy ČR okruhy ještě upravovány nejsou, na některých úsecích pokračuje těžba dřeva, takže by to nemělo smysl, uvedli rolbaři na sociální síti.

Přípravy na zimní sezonu vrcholí i v lyžařských areálech. Ve Ski Aréně Karlov se nakonec rozhodli spustit sezonu o dva dny dříve. „Díky příznivým meteorologickým podmínkám sezonu zahajujeme denním lyžováním ve středu 8. prosince v areálu Ski Express. Areály Myšák a Kazmarka se připojí o víkendu 18.-19. prosince,“ uvedl mluvčí střediska Boris Keka. Ve čtvrtek spustí vleky také Branná. „Ve čtvrtek to spustíme, budeme tady mít už i první kurz. Sněhu už je dost, nasněžilo nám tady tak deset čísel,“ řekl dnes ČTK provozovatel areálu Rostislav Procházka. Ski areál Kopřivná v Malé Morávce plánuje rozjezd večerním lyžováním v pátek.

Reklama

Doporučované