Hlavní obsah

Do přerovského parku Michalov se vrátí od května do září promenádní koncerty

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Promenádní koncerty se uskuteční v altánku před restaurací. Koncertů bude od května do září celkem deset, všechny začnou v 15:00 a vstup na ně je zdarma.

Článek

Prvorepublikovou tradici obnovila před několika lety tamní radnice, koncerty se každoročně těšily velkému zájmu. Prostory sto let starého parku dvakrát do měsíce oživí do září folk, swing, dechovka i jazzová hudba.

První koncert je naplánován na 8. května, kdy se posluchačům představí Dechový orchestr Haná, který je složený z mladých hudebníků, studujících hru na dechové nástroje v Základní umělecké škole Bedřicha Kozánka. „Vzhledem k tomu, že je první promenádní koncert naplánován na neděli, která patří maminkám, rozhodli jsme se, že vystoupení dětí z přerovské umělecké školy bude jedním z dárků k jejich svátku,“ uvedl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

O týden později, v neděli 15. května, vystoupí v Michalově přerovská kapela Re-Vox, jež vznikla coby vzkříšení známé bigbeatové skupiny Vox, která v 60. letech minulého století doprovázela legendárního zpěváka Pavla Nováka. Kapela má ve svém repertoáru skladby nejen Nováka, ale také Jaroslava Wykrenta. V neděli 29. května se představí skupina Jen tak 2, která přinese pestrou směsici žánrů pro velké i malé posluchače, hrát bude hity od 60. let až po současnost.

Milovníci folku si přijdou na své v neděli 12. června, kdy je čeká vystoupení dvou kapel, představí se Šediváci, přerovská tramp-grassová skupina, a Korki. V neděli 19. června rozezní Michalov dětský zpěv - na pódiu se představí dětský soubor Vocantes ze Základní umělecké školy Bedřicha Kozánka. Moravská veselka přinese posluchačům radost v neděli 10. července, o dva týdny později se představí blues-soulová kapela Mothers Follow Chairs. Další dvě neděle pak budou patřit jazzu - 21. srpna je na programu vystoupení Academic Jazz Bandu, který se opírá o velikány jazzového období 20. až 30. let minulého století. O týden později pak společně zahrají kapely Entuziasté a Hot Jazz Šůtrs. Sérii koncertů poté 4. září ukončí opět Dechový orchestr Haná.

Prvorepublikovou tradici koncertů obnovila radnice v roce 2005 a odehrávají se v hudebním altánu, který byl v roce 2004 při rekonstrukci znovu vybudován. Altán stál na promenádě. Samotný historický park Michalov se rozkládá na 20 hektarech, vznikl přeměnou původního městského lesa. Založen byl v roce 1904 a u jeho formování stál zahradní architekt František Thomayer.

Reklama

Související témata:

Doporučované