Hlavní obsah

Jeseník v pondělí otevře nové multifunkční hřiště, v zimě bude kluzištěm

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Jesenická radnice otevře v pondělí dlouho plánované multifunkční hřiště. Sportoviště v Dukelské ulici za městskou sportovní halou by mělo sportovcům sloužit ve všech ročních obdobích.

Článek

Hřiště bude v zimě fungovat jako kluziště, v létě si na něm příchozí zahrají basketbal, florbal, volejbal a další míčové sporty. Vybudování sportoviště vyšlo na 23 milionů korun.

Návštěvníkům se multifunkčního hřiště s ledovou plochou poprvé otevře v pondělí v 16:30. Kluziště bude otevřeno ve zkušebním provozu, a to minimálně v letošní sezoně. „Na vedení města jsme se domluvili, že alespoň do konce roku bude hřiště v bezplatném užívání, a to pro širokou veřejnost. Věřím, že i toto sportoviště se stane oblíbeným místem návštěvníků tak, jak se tomu stalo u skateparku nebo sportovní haly,“ uvedla starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem).

Práce na vybudování celého komplexu začaly letos v srpnu a do začátku prosince vznikla nová trafostanice a samotné sportoviště včetně mantinelů, kluziště s multifunkčním povrchem, pokladny, zázemí, osvětlení, oplocení a moderní technologie chlazení, která je navržena tak, aby zajišťovala kvalitní led do teploty 15 stupňů nad nulou. „Součástí stavby jsou i spojovací chodníky, vybudování parkovacích míst a veřejného osvětlení. Jako doplňkové zázemí bude využívána fotbalová tribuna s bufetem, šatnami a toaletami, kde byly provedeny stavební úpravy pro zázemí rolby,“ doplnila mluvčí radnice.

Myšlenkou vybudování tohoto hřiště se vedení města zabývalo od podzimu 2019, a to ve spolupráci s místní průmyslovou školou, v jejíž blízkosti je komplex umístěn. Impulzem pro vznik byl špatný technický stav lázeňského kluziště, vysoké náklady na jeho provoz, ale i nefunkční rolba. "Multifunkční hřiště s ledovou plochou doplňuje další sportoviště v této části města, konkrétně městskou sportovní halu, fotbalová hřiště a městské koupaliště s wellness. Díky tomuto umístění je také dobře dostupné, v jeho blízkosti se nachází parkoviště i cyklostezka,“" uvedl místostarosta Jeseníku Václav Urban.

Na hřiště přispěl milionem korun Olomoucký kraj. Celkem 16 milionů měla pokrýt dotace Národní sportovní agentury, která však dotační titul zrušila a nahradila ho jiným. Jeseník tak o dotaci žádá znovu, přičemž kluziště stavělo bez ohledu na to, zda příspěvek získá či ne, dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Doporučované