Hlavní obsah

Moravské divadlo nabízí tři nejoblíbenější tituly divákům na online záznamu

Ilustrační foto.

Reklama

Moravské divadlo v Olomouci zpřístupnilo svým divákům tři své nejoblíbenější inscenace prostřednictvím online záznamu. Zhlédnout je mohou zájemci za symbolický poplatek do konce letošního roku.

Článek

„Divadlo se tak snaží vyjít vstříc divákům, kteří kvůli aktuálním protiepidemickým opatřením nemohou usednout v hledišti. V nabídce jsou populární činoherní komedie Sluha dvou pánů a Když se zhasne a opereta Mamzelle Nitouche,“ sdělil mluvčí divadla David Kresta. Tituly by se měly v budoucnu stát součástí chystané divadelní videotéky.

„Loni o Vánocích jsme kvůli protiepidemickým opatřením museli zavřít divadlo a s diváky se tak mohli setkat pouze online. Letos už sice můžeme hrát pro veřejnost, určitá omezení však nadále trvají. Proto jsme se rozhodli nabídnout divákům, kteří kvůli aktuálním opatřením nemají umožněný vstup do hlediště divadla, divadelní zážitek alespoň prostřednictvím online záznamu,“ uvedl ředitel divadla David Gerneš.

V aktuální vánoční nabídce jsou komedie Když se zhasne a Sluha dvou pánů, které mají za sebou přes sto repríz. Online záznamy mohou být podle zástupců divadla lákavé i pro diváky, kteří měli možnost vidět zmíněná představení naživo v divadle. „Jedná se totiž o starší záznamy, kde v hereckém obsazení figurují bývalí členové souborů nebo hosté, kteří v současnosti již v daných titulech neúčinkují,“ uvedl Kresta. V online verzi komedie Když se zhasne tak mohou diváci spatřit Vendulu Fialovou a Vojtěcha Lipinu, ve Sluhovi dvou pánů Annu Stropnickou a v záznamu premiéry operetní inscenace Mamzelle Nitouche ze září 2019 ztvárňuje hlavní roli bývalá sólistka opery a operety Barbara Sabella.

Vstupenky na online záznamy zmíněných představení jsou v prodeji na webu http://www.moravskedivadlo.cz/, cena vstupenky je sto korun. Součástí elektronické vstupenky je link s přímým přístupem k záznamu. Záznamy budou přístupné do pátku 31. prosince.

Podle mluvčího divadla je tato akce určitým předvojem chystané videotéky, kterou chce vedení divadla spustit v příštím roce současně s novým webem. „Zájemci by zde měli přístup k vybraným záznamům činoherních, baletních a hudebních představení,“ doplnil ředitel divadla.

Reklama

Související témata:

Doporučované