Hlavní obsah

Olomoucká skupina Nylon Jail nahrává nové album. Vyjít by mělo v květnu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Skupina Nylon Jail, která se zformovala v roce 2012 v Olomouci, se pustila ve druhé polovině prosince do nahrávání nového alba.

Článek

Kapela, která má za sebou desítky koncertů a dvě desky, si jej nadělí k desátému výročí. Album vzniká ve studiu Jámor u Ondřeje Ježka, řekl ČTK za skupinu Jan Lauro.

Kapelu tvoří autor hudby a kytarista Roman Vičík a zpěvák Jiřin Jirák. „Balancování mezi songy nesené v duchu elektro-country, emotivními baladami a psychedelickými motivy nyní doplňují jazzověji znějící basou, kterou hýčká Jakub Vejnar, jenž hraje například s Anetou Langerovou, Hudbou Praha a November 2nd,“ uvedl Lauro. Za bicími je Roman Vícha, který spolupracoval s Lenkou Dusilovou, Janou Kirschner, Richardem Müllerem nebo Ivanem Králem. Na kytaru Vičíkovi sekunduje Tony Dlapa z Prago Union.

Před vydáním alba mají Nylon Jail v plánu vypustit dvojici singlů. Jejich fanoušci by se jich měli dočkat v březnu příštího roku. Samotné album by mělo vyjít podle plánů v květnu. K účasti na akci kolem vydávání LP kapela vybídne své příznivce crowdfoundingovou kampaní na Hithitu. Skupina k desce plánuje turné.

Nylon Jail založil Vičík s Jirákem v Olomouci na podzim 2011, jejich první koncert se uskutečnil v květnu 2012 v olomouckém Jazz Tibet Clubu. Základní myšlenka na čistě elektronický projekt se postupně rozvinula směrem k rocku a country. V roce 2013 vydali debutové album nazvané My Heart Soars Like a Hawk, za které obdrželi hudební cenu Vinyla a byli nominováni na cenu Anděl. Po pauze se skupina pustila do natáčení druhého alba s názvem Irreversible Changes, na které hudebníci přizvali další zkušené muzikanty z kapel OTK, Priessnitz nebo Muff a také dívčí sbor.

Reklama

Doporučované